Mersin'de nükleer toplantısına protesto

Güncelleme Tarihi:

Mersinde nükleer toplantısına protesto
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2014 15:27

Erdemli ilçesinde, "380 kV Akkuyu Nükleer Güç Santrali-Mersin Enerji İletim Hattı Projesi" için düzenlenen halkı bilgilendirme toplantısında nükleer karşıtlarının protestoda bulunması gerginliğe neden oldu.

Haberin Devamı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Türkiye Elektrik İletim AŞ yetkilileri, proje kapsamında halkı bilgilendirmek için ilçedeki bir düğün salonunda toplantı düzenledi. Program başladığı sırada salon önünde toplanan Mersin Nükleer Karşıtı Platform üyesi bir grup çeşitli sloganlar atarak protestoda bulundu.

MERSİN'DE PROTESTO / Foto Galeri

Bir süre slogan atan grup salona geçerken, üst araması sırasında polisle gerginlik yaşadı. Yetkililerin sunum yapmaya başladıkları sırada da grup slogan atarak toplantıyı protesto etti. Gerginliğin artması üzerine polis ekipleri sunum yapılan masanın önünde durarak yetkililerin güvenliğini sağladı.

Mersinde nükleer toplantısına protesto

Haberin Devamı

MERSİN TABİP ODASI BAŞKANI DA ORADAYDI

Mersin Tabip Odası Başkanı Ful Uğurhan, salonda grup adına yaptığı açıklamada, Mersin'de nükleer santral istemediklerini belirterek, " Polis kordonu içinde toplantı yapılabilir mi? Kendilerini polise korutuyorlar. Halkı bilgilendirmeye gelenler böyle yapamaz. Bu toplantı yapılmamıştır. Yapıldı diye tutanak düzenleyip yapıldı diyecekler" iddiasında bulundu.

Grubun slogan attığı sırada, sunum yapan yetkililer polis koruması altında salondan ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!