İçeride fahri doktora töreni dışarıda protesto

Güncelleme Tarihi:

İçeride fahri doktora töreni dışarıda protesto
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2014 14:37

İstanbul Üniversitesi (İ.Ü.) , Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'e "Fahri Doktora" diploması verdi.

Haberin Devamı

Demir, diplomasını bugün İstanbul Üniversitesi Cemal Birsel Konferans Salonunda düzenlenen törenle aldı. Demir'e diplomasını üniversite rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet tarafından verildi. İ.Ü. İletişim Fakültesi Dekanı Prof Dr Nilüfer Sezer ise Demir'e İstanbul Üniversitesi rozeti taktı. Törene Sanatçı Petek Dinçöz, Tarihçi İlber Ortaylı'nın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

İŞTE TÖRENDEN FOTOĞRAFLAR

"İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ'NE ÇOK BÜYÜK KATKISI OLDU"

Yunus Söylet yaptığı konuşmada, "Ben Sayın Mustafa Demir'i tanıdığımda rektör değildim. Ufukta böyle bir ihtimal de yoktu. O da belediye başkanı değildi. Ufukta böyle bir ihtimal de yoktu. Biz iki meslektaş, iki aynı üniversite mezunu, iki Fatihtaş, iki dost, iki kardeş olarak birbirimizi tanıdık. Benim ilk izlenimim şu oldu. Ne kadar güzel iletişim kurabilen bir insan, onun için iletişimle ilgili bir fahri doktora vermemizin çok doğru bir yaklaşım olduğunu yürekten inanıyorum. Sonra dostluğumuz ilerledi. Sonra bu görevler başladı. Görevler dolayısıyla sorumluluklar arttı. Ve muhtemelen kendisinin bile şu an sayısını, maddi değerini, muhtemelen bir çoğunun adını bile unuttuğu bir çok ortaklık ve iş birliği yürüttük. Mustafa Demir beyefendinin ve Fatih Belediyesi'nin İstanbul Üniversitesi'ne çok büyük katkısı oldu. Umut ediyorum biz de üniversite olarak aynı şekilde yerel yönetimimize bu katkı ve desteği sağlamışızdır."dedi.

Haberin Devamı

İçeride fahri doktora töreni dışarıda protesto

"BİLİMSEL BİR GÖZLE DEĞERLENDİRİLMESİNİN NETİCESİ OLSA GEREK"

Demir ise törende yaptığı konuşmada, "Her biri kıymetli akademisyenlerden oluşan İstanbul Üniversitesi Senatosu'nun şahsıma layık gördükleri Halkla ilişkiler Bilim Dalı Fahri Doktora ünvanını almak üzere huzurunuzda bulunuyorum. Şüphesiz ki bu unvan, seçilmiş bulunduğumuz makamın gereği olan görev ve sorumluluklarımızı layıkıyle yapıyor olmanın yanı sıra insanlarımızla kurduğumuz iletişimin sizler tarafından bilimsel bir gözle değerlendirilmesinin neticesi olsa gerek" dedi. Şeyh Edabali'nin İlk Osmanlı Padişahı Osman Bey'e "Ey oğul" diye başlayan nasihatını kulaklarına küpe yaptıklarının altını çizen Demir, "Halkımıza her zaman hoşgörü ve adaletle hizmet ettik. Onları her zaman derin kulaklarımızla dinledik. Bizim için zaten onlar değerliydi. Onlara değerli olduklarını hissettirdik. Ayrıca bilgiye önem verdik. " şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLER İLE GÜVENLİK GÖREVLİLERİ ARASINDA GERGİNLİK

Bu arada tören sırasında bir grup öğrenci, Mustafa Demir'e fahri doktora verilmesini protesto etti. Çevik kuvvet polisleri geniş güvenlik önlemi alırken törenin yapıldığı salona girmek isteyen öğrencilerle, üniversitenin güvenlik görevlileri arasında tartışma çıktı. Kısa süreli arbedenin de yaşandığı gerginliğin ardından içeriye girmelerine izin verilmeyen öğrenciler, iletişim fakültesi bahçesinde açıklama yaptı.

Basın açıklamasını grup adına İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Cem Eraslan okudu. Eraslan, Fatih Belediye Başkanı Demir'in isminin 17 Aralık tarihindeki yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda karıştığını vurgulayarak, "Mustafa Demir'in fahri doktora alması, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi başta olmak üzere tüm İstanbul Üniversitesi için bir utanç olarak tarihe geçecek. Bu fakültenin öğrencilerinin örnek aldığı Uğur Mumcu'nun, Hrant Dink'in ve nice onurlu gazetecinin anısını nasıl saygıyla yaşatacak. Bizler İletişim Fakültesi öğrencileri olarak bu ünvanı yok sayıyoruz. Okulumuzu, verdiği bu ünvanı geri almaya, onurlu gazetecilere sahip çıkmaya çağırıyoruz" diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından, kalabalık sessiz bir şekilde dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!