Veliler ile Vali Yardımcısı'nın kavgası

Güncelleme Tarihi:

Veliler ile Vali Yardımcısının kavgası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2014 13:28

ZONGULDAK’taki Gazi Ortaokulu’nda, çocukları özel eğitim sınıfında eğitim gören 3 veli, sınıfla ilgili sorunlarını anlatmak için gittikleri Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç’ın kendilerine hakaret ettiğini iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Vali Yardımcısı Aylanç, hakaret etmediğini, velilerin kendisine, ’Bostan korkuluğu musun?’ diye hakarette bulunduğunu ileri sürdü.

Haberin Devamı

40 yaşındaki Fatma Kardaş, 34 yaşındaki İncilay Yan ve 44 yaşındaki Fatma Baştürk, çocuklarının eğitim gördüğü özel eğitim sınıfında öğretmen bulunmadığı ve sınıfın tavanının aktığı gerekçesiyle dün önce Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, sonra da milli eğitimden sorumlu Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç ile görüştü. Velilerden Fatma Kardaş, öğretmen sıkıntısı ve sınıfın akan tavanıyla ilgili sorunun bir an önce çözülmesi için Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç’dan yardım istediklerini, ancak beklemedikleri bir tepkiyle karşılaştıklarını söyedi.

Kardaş, şöyle konuştu:
"Vali Yardımcısı, ’Sadece sizin mi sorununuz var? Millet adam öldürüyor sokakta. Yumurta kapıya dayanmadan buraya gelmiyorsunuz? ’Armut piş ağzıma düş’ istiyorsunuz dedi ve bizi kovdu. ’Sayın Valim biraz terbiyeli konuşalım mı?’ dedim. ’Terbiyeyi senden mi öğreneceğim’ dedi. Arkadaşlarımı aldım o sinirimle savcılığa kadar gittim ve suç duyurusunda bulunduk. Bir anne olarak onu affetmiyorum. Benim otizmli oğlum var. Otistik çocukla uğraşmanın ne demek olduğunu yaşayan bilir. Anne olarak ona hakkımı helal etmiyorum. Bu olay beni çok etkiledi. Gece uyumadım."

Fatma Baştürk ve İncilay Yan da Vali Yardımcısı Aylanç’ın kendilerine hakaret edip makamından kovduğunu ileri sürdü.

Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç ise velilere hakaret etmediğini söyledi. Aylanç, "Makam odama gürültü yaparak geldiler. Nasihat verdim. Ancak onlar bana, ’Siz Vali Yardımcısı değil misiniz? Bostan korkuluğu musunuz?’ diyerek hakaret ettiler. Ben de odamı terk etmelerini söyledim" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!