Eren Akkaya: Ölümün sesini duydum

Güncelleme Tarihi:

Eren Akkaya: Ölümün sesini duydum
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2014 13:02

Fenerbahçe U21 takımının masörü Eren Akkaya, Trabzon – Fenerbahçe maçında faciayı önledi, dili boğazına kaçan rakip takım oyuncusu Recep Uğur Öztürk’ü ölümden kurtardı.

Haberin Devamı

İşte kahraman masör Eren Akkaya’nın Akşam Gazetesi’ne yaptığı açıklamalar: (Fotoğraflar: Şener Türkmenoğlu)

AYAKLARI ÇIRPINIYORDU
Uğur arkadaşımız taç çizgisine doğru yönelmişti. Bizim oyuncumuz Mehdi ile ikili mücadeleye girdi. Mehdi’nin kolu Uğur’un gırtlağına geldi. Bana yüzü dönük olduğu için bir anda eliyle gırtlağını tuttu ve gözleri ile yukarıya doğru baktı. Dilinin döndüğünü ayaklarının çırpınmasından tahmin ettim. Yere düştü, boğazını tuttu ve o çırpınışı yaptıktan sonra 'Nefes gitti' dedim. Ben baygın olduğunu düşündüm. Girdim sahanın içerisini ve nefes alamadığını gösteren sesi duydum. Ensesinden tuttum. Çenesini ayırdım. Dilini elimle çıkardım. Daha sonrasında öğürdü. Bir kere daha öğürdü ve öksürmeye başladı.

Eren Akkaya: Ölümün sesini duydum

* "Dili boğazına kaçmıştı"

Haberin Devamı

SAKİN OL ASLANIM SAKİN
Akciğerlere nefes gittiğini anladım. Öksürdü ve normal nefes almaya başladı ve konuştuk. 'Sakin ol. Sakin ol. Aslanım sakin ol' diye ona söyledim. 'Bir şeyin yok' dedim. Kendisini tekrar yere düşürmesin diye onu gergin tutuyordum. Sonrasında doktor arkadaş geldi. Hemen müdahaleyi yaptı. 'İstiyorsan oynama' dedim. 'Ben oynayacağım' dedi. Ben görevimi yaptım. Mesleğimin de bir parçası. Çok şükür ki ucuz atlattık. Sahadaki doktor arkadaşın yanındaydım. 'Hiçbir şey yok. Bir sorun yok' dedi. Doktor, bana teşekkür etti. Bir sorun olmadı daha sonrasında.”

Eren Akkaya: Ölümün sesini duydum

* "Gözleri göğe bakıyordu"

İNSANİ BİR REFLEKSTİ
Sporcular olayın farkın varmışlardı. Biri nefes alamazken çıkardığı sesler vardır. Sporcu arkadaşlar da bunu duydu. Ben de anladım zaten. Herkes olayı gördü. Çocuklar onu bilmedikleri için bir şey anlamazlar. Tahmin edemezlerdi. İnsani bir refleks olarak girdim. Çok şükür ki bir şey olmadı.

Eren Akkaya: Ölümün sesini duydum

* "Tuttum çenesini ayırdım"

Haberin Devamı

ALMANYA’DA HASTANEYE, TRABZON’DA SAHAYA
Öyle bir olayı Almanya’da da yaşadım. Ama zaten TFF’nin düzenlediği seminerler de bunları biliyoruz. Yıllardır bizim mesleğimizin bir görevidir. Masörüz ama ilk yardım eğitimi de alıyoruz. F.Bahçe ile Almanya’daki bir turnuvaya gitmiştik. Turnuvadaki bir maçta olmuştu. Oranın yerel bir takımı ile maç yapıyordu. Rakibin bir oyuncusu korner bayrağına yakın bir yerde yüzü bize dönüktü. Darbeyi ensesinden aldı. Her şey havada oldu. Baygın düştü. Bize çok yakın olduğu için hemen yerimden fırladım ve ensesinden tuttum. Çenesini ayırdım ve dilinin çıkardım. Burada trajikomik bir olay var. Almanya’da oyuncuyu hemen hastaneye götürdüler. Biz de ise Uğur oyuna devam etti. Biz 'Oynama. Devam etme' dedik. Ama oynamak istedi. O da gençliğin vermiş olduğu bir durum. Maça çok konsantre olduğunun göstergesiydi.

Haberin Devamı

Eren Akkaya: Ölümün sesini duydum

* "Elimle dilini çıkardım"

HAKEMİ FALAN DİNLEMEDİM
Hakemin gelip elini omzuma koyması çok güzel bir olaydı. 'Çok teşekkür ediyorum' dedi. Onu da kurtarmış oldum. Çünkü olayı süzememişti. Eren Akkaya’nın Trabzonlu Uğur’un yanı sıra aynı maçta Fenerli Mehdi’ye de hayati bir müdahale yaptığı ortaya çıktı: “Burada asıl olayın hakem olduğunu düşünüyorum. O sesleri duydu ve sonrasında gelip elini omzuma koyması çok güzel bir olaydı. 'Çok teşekkür ediyorum' dedi. Onu da kurtarmış oldum. Çünkü olayı süzememişti. Hakem oyunu devam ettirmişti. Futbolcuyu görmemişti. Farkında değildi. Hakemi falan dinledim ve sahaya girdim. Hemen kaldırdım ensesinden ve dilini dışarıya çıkardım. Aynı maçta penaltıdan yediğimiz golden önce Mehdi ile kaleci İsmail de çarpışmıştı. Darbe Mehdi’nin yüzüne geldi. Hakem penaltıyı çaldığında ben yine hakemin beni çağırmasını beklemedim. Çünkü Mehdi’yi öyle görünce duramadım. Onunla konuştuğumda ise 'Eren Ağabey çenemi hissetmiyorum. Gözlerim kararıyor' dedi. Ciddi bir zedelenme oldu.”

Haberin Devamı

Eren Akkaya: Ölümün sesini duydum

* "Akciğerden nefes geldi"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!