İkili eğitime tepki

Güncelleme Tarihi:

İkili eğitime tepki
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2014 12:31

İzmir’in Tire İlçesi’ndeki Öğretmen Melahat Aksoy İlk ve Ortaokulu’ndaki veli, öğrenci ve bazı öğretmenler okullarındaki ikili eğitim uygulamasına tepki göstererek okula karanlıkta girip çıkmak istemediklerini belirtti.

Haberin Devamı

Tire Öğretmen Melahat Aksoy İlk ve Ortaokulu’ndaki veli, öğrenci ve bazı öğretmenler, okulların açıldığı ilk gün eylem yaptı. Okul binasının yetersiz olması sebebiyle sabahçı - öğlenci uygulamasına gidilmesini eleştiren öğrenciler, sabahın karanlık saatlerinde okula gelmek veya akşam karanlık bastırdığında okuldan çıkmak istemediklerini söyledi. Okul bahçesine ikinci bir bina yapılması planlarının rafa kaldırıldığını belirten öğrenci aileleri, sabah okulun açıldığı saatlerde havanın yeni yeni aydınlandığını, birkaç ay sonra giriş saatinin tamamen karanlık anlara denk geleceğini anlattı. Veliler, duruma çözüm bulunmasını istedi.

Hazırladıkları döviz ve pankartlarla okul önünde toplanan kalabalık adına konuşan ve hazırlanan ortak açıklamayı okuyan Eğitim-Sen üyesi okul öğretmenlerinden Eyüp Aksoy, ortak şikayetlerini ve isteklerini dile getirdi. Aksoy, açıklamasında öğretmenlere yönelik ‘rotasyon’ konusuna da değinerek "2014-2015 eğitim öğretim yılı yine sorunlarla başlıyor. Bizlerin, çocuklarımızın, idarecilerimizin ve öğretmenlerimizin sorunları her geçen gün katlanarak büyüyor. Bu sorunlar karşısında ilçemizdeki yöneticiler çözüm bulmak yerine maalesef çözümsüzlüğü dayatıyor. İlçemizde bugün itibari ile ikili eğitim yapan tek okul bizim okulumuz. Yaklaşık 3 yıldır devam eden bu sorun karşısında gerek Bakanlık gerekse ilçe yöneticileri hiçbir çözüm üretemedi. Sabah saat 06.30’da başlayacak eğitim, akşam 19.00’a kadar devam devam edecek. Özellikle ilkokula giden çocuklarımız günlerin kısalmasıyla birlikte son iki saat karanlıkta ders işlemek zorunda kalacak. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bu sorunumuzu bir an önce çözüme kavuşturmalı" dedi.

Haberin Devamı

Birinci sınıf öğrencileri kaygılı

Öğretmenlerin zorunlu olarak yer değiştirmek zorunda kaldığını iddia eden Aksoy, özellikle birinci sınıfta okuyan çocukların öğretmenlerinin önümüzdeki yıl bu okulda olamayacağı kaygısını taşıdığını savundu. Koşulsuz duygularla öğretmenlerine bağlanan çocukların duygusal bir çöküntü yaşayacağını savunan Aksoy, "Bu duygusal çöküntüyü kim telafi edecek? Yaz-boz tahtası haline gelen eğitim alanının çocuklarımıza, öğretmenlerimize ve bizlere hiçbir yenilik getiremeyeceğini düşünüyoruz ve ilçe yöneticilerini buradan uyarıyoruz. Yaşadığımız sorunlara duyarlı olun ve çözüm bulun. Sesimize kulak verin" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!