Öğrencilere 500 tablet

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere 500 tablet
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2014 12:25

Kemer Belediyesi tarafından ilçede eğitim gören 5’inci sınıf öğrencilerine 500 adet tablet bilgisayar dağıtıldı.

Haberin Devamı

Kemer Belediyesi düğün salonunda düzenlenen törene, Belediye Başkanı Mustafa Gül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Damarcan, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Belediye Başkanı Gül, eğitim alanındaki eksiklikleri gidermek için çaba gösterdiklerini belirtirken, her okulda bu uygulamayı yapmayı planladıklarını ifade etti.

Çalışmalarının sadece tablet bilgisayarla sınırlı kalmayacağını söyleyen Başkan Gül, Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte belirlenecek 1 pilot okulda 5 ve 8’inci sınıf öğrencilerine bisiklet dağıtacaklarını dile getirdi. Buradaki asıl amaçlarının genç kesimi spora yönlendirmek olduğunu anlatan Başkan Gül, gençlik yıllarında gittiği bir doktorun ‘hastaneye gitmene gerek yok her gün 16 kilometre bisiklet sür’ sözünden yola çıkarak bu çalışmayı başlattıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Müdürü Osman Damarcan da, bilgi ve teknoloji çağının imkanlarından faydalanmak gerektiğini belirtirken, çocukların tabletleri oyun için değil eğitim için kullanması gerektiği konusunda aileleri uyardı.

Konuşmaların ardından öğrencilere tablet bilgisayarları dağıtıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!