Çanakkale Belediyesi'nden ÇÖMÜ'ye 400 bin TL

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale Belediyesinden ÇÖMÜye 400 bin TL
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2014 02:11

ÇANAKKALE Belediyesi, Terzioğlu Yerleşkesi'nde inşaatı devam eden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi için kullanılmak üzere 400 bin TL nakdi yardımda bulundu.

Haberin Devamı

CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, belediye meclisi kararıyla ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne para yardımı yapacaklarını açıkladı. Başkan Gökhan, 400 bin TL'lik yardımı ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner'e, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Murat Coşar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Feyzi Uğur, Prof. Dr. Mustafa Saçar'ın da katıldığı törende takdim etti.
Hastane konusunda duyarlı olunması gerektiğini, yapılan yardımların ve desteklerin kente olduğu kadar kendilerine de fayda sağlayacağını belirten Belediye Başkanı Gökhan, "ÇOMÜ, sürekli gelişmekte olan bir üniversite. Özellikle tıp fakültesinin hızla yükselen inşaatı, hızlı gelişimini memnuniyetle takip ediyoruz. Çok kısa sürede fakülte inşaatı tamamlanacak. Çünkü tıp fakültesi demek, gerek il içinden, gerek il dışından ve hatta önümüzdeki süreçte fakültemizin daha da gelişmesi durumunda yurtdışından bile birçok hastaya hizmet verilmesi demektir. Çanakkale doğasıyla, oksijeniyle, ılıcalılarıyla, temiz havasıyla çok ciddi imkanlara sahip bir kent ve sağlık turizminin gelişmesi için bunlar çok önemli. Tıp fakültesi kentin ve bölgenin gelişimine büyük katkı sağlayacak. Bu noktada fakültenin gelişmesi adına elimizden gelen katkıyı sunmak için çabalıyoruz. Bugüne kadar sadece imar yönünden destek vermeye çalıştık. Ancak yeni binanın yapılmaya başlanmasıyla Çanakkale Belediye Meclisi katkısı ve kararıyla nakdi yardımda bulunmak istedik" dedi.

Haberin Devamı


EĞİTİM VE SAĞLIKTA BAĞIŞIN ÖNEMİ

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ise, yapılan yardımın kendilerini memnun ettiğini kaydederek şunları söyledi:
"Klasik bütçe imkanlarıyla hareket ettiğinizde bazı işlemleri yapmak çok uzun zaman alıyor. O nedenle biz Çanakkale'nin yardımına başvurduk. Dünyanın en iyi üniversitelerinin yarıya yakını bağışlardan oluşur. Özellikle eğitim ve sağlık konusunda Avrupa'daki uygulamalar bu şekilde. Çünkü eğitim ve sağlık her şeyden önce toplumun malıdır. Toplumun doğrudan hizmet aldığı alanlardır. Hemen hemen Çanakkale'deki tüm esnaf, işadamları, işçiler çalışanlar bile bir şekilde hastaneye yardımcı olma konusunda davet edildiler. Yüzlerce görüşme gerçekleştirdiler. Sonuçta Çanakkale için gurur verici, bizler için de sevindirici, heyecanlandırıcı bir tabloyla karşılaştık. Hastanemizin birinci bloğunda yani devreye girecek olan blokta tefriş edilecek oda kalmadı. Tamamını Çanakkaleliler katkılarıyla tefriş etmeyi üstlendiler. Bizim için en anlamlı katkılardan biri de belediyenin yapmış olduğu katkıdır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!