Somalı öğrencilere 20 yıllık eğitim bursu

Güncelleme Tarihi:

Somalı öğrencilere 20 yıllık eğitim bursu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2014 11:32

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) koordinasyonunda Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin çocuklarına, 20 yıl süreyle eğitim bursu imkanı sağlanacak. Liseye kadar 150, üniversitede ise 360 TL burs verilmesi hedefleniyor.

Haberin Devamı

Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile gerçekleştirilen ortak çalışmalar neticesinde MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde, Milli Eğitim Vakfı (MEV), Türk Eğitim Vakfı (TEV), Türk Eğitim Derneği (TED) ve Doğuş Grubu işbirliği içerisinde Soma'daki maden kazasında hayatını kaybeden maden işçilerinin çocuklarına yönelik eğitim bursu sağlanmasına ilişkin işbirliği protokolü hazırlandı.

Protokolle, MEB koordinasyonunda ve TEV, TED ve Doğuş Grubu işbirliğinde Soma'daki maden kazasında hayatını kaybeden maden işçilerinin çocuklarının eğitim hayatlarına maddi destek sunulması hedefleniyor.

3 yaşında bursa hak kazanacaklar

Bu kapsamda 2013-2014 eğitim öğretim yılında erken çocukluk döneminde olan 143, okul öncesi eğitime kayıtlı 25, ilköğretime kayıtlı 144, ortaöğretime kayıtlı 56, yükseköğretime kayıtlı 17 olmak üzere 385 öğrenciye eğitimleri süresince burs verilecek.

Protokole göre, öğrencilere liseye kadar 150 TL, üniversite de ise 360 TL ödeme yapılacak. Burslar, 20 yıl devam edecek.

MEB, verilecek bursların adil ve dengeli şekilde öğrencilere dağıtılmasında koordinasyon görevini yürütecek. Bursun verileceği öğrencileri Bakanlık tespit edecek.

Protokol, 0-2 yaş gurubundaki 80 çocuğu kapsamayacak ancak, bu çocuklar 3 yaşına girdikleri andan itibaren burstan yararlanma hakkına sahip olacaklar.

Yeni eğitim-öğretim yılıyla beraber öğrenim bursları, Somalı öğrencilerin banka hesaplarına yatırılmaya başlanacak.

Öte yandan Bosna-Hersek'teki Aliya İzzetbegoviç Vakfı tarafından, faciada yaşamını yitiren Somalı madencilerin lise çağındaki çocuklarına burs verilecek. Bu kapsamda 20 öğrenci 4 yıl boyunca 150 TL burs alacak. Ayrıca vakıf aracılığıyla Amerikan Üniversitesi'nde öğrenim imkanı sağlanması için görüşmeler tamamlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!