Bir kararname; beş kilit kurum...

Güncelleme Tarihi:

Bir kararname; beş kilit kurum...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2014 10:40

Hükümet, tek bir bir kararname ile ülke güvenliğini ilgilendiren beş kilit kurum ve bir bakanlığın tüm tepe yöneticilerini değiştirdi. Kararname ile Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı, Emniyet Genel Müdürü, TRT Genel Müdürü, ve İçişleri'nin en üst düzey bürokratı, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı değişti.

Haberin Devamı

EN KİLİT VALİLER DE DEĞİŞTİ

Kararname ile, Türkiye'nin iç güvenliğini yakından ilgilendiren bu beş kurumun dışında, valilerde de çok kritik değişiklikler yapıldı. Çözüm süreci açısından kilit önem taşıyan iki kentin, İstanbul ve Diyarbakır'ın valileri de bu kararname ile değiştirildi.

Bir kararname; beş kilit kurum...
OSMANİYE, HATAY, MERSİN...

Kararname ile, Suriye ile sınır iki kentin, Hatay ve Osmaniye'nin de valileri de değiştirildi. Bu açıdan, yine güneydeki kilit kentlerden Mersin ve Malatya'nın da valileri de bu kararname ile değiştirildi.

İŞTE AYRINTILAR

4 YILDIR İSTANBUL VALİSİYDİ
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 4 yıldır bu görevi yapıyordu. Vali Mutlu, Mayıs 2010 tarihli kararname ile İstanbul Valisi olmuştu.

RİZE ESKİ VALİSİYDİ, MGK GENEL SEKRETERİ OLDU
İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu, MGK Genel Sekreteri olarak atandı. İçişleri Müsteşarlığı görevine Mayıs 2012'de atanan Hacımüftüoğlu, bundan önce Rize valiliği görevinde bulunmuştu.

HAKKARİ, MGK, ŞİMDİ DE ANTALYA
Hakkari Valiliği görevinden 2012 yılında MGK Genel Sekreterliği'ne atanan Muammer Türker, bu görevde 2 yıl kalmış oldu. Türker, Antalya Valiliği'ne atandı.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDE ÜÇ YIL GEÇİRDİ
Tepe yönetiminde değişiklik yapılan bir başka kilit kurum da Emniyet Genel Müdürlüğü oldu. Üç yıldır Emniyet Genel Müdürü olarak görev yapan Mehmet Kılıçlar, Ankara Valisi olarak atandı. Kılıçlar daha önce de Mardin ve Eskişehir Valilikleri görevinde bulunmuştu.

İLK VALİ MGK GENEL SEKRETERİ 3 YIL GÖREV YAPTI
Ulvi Saran, daha önce askerler ve büyükelçilerin genel sekreter olarak görev yaptığı MGK'ya atanan "Vali" sıfatlı ilk genel sekreter olmuştu. Saran, üç yıllık MGK Genel Sekreterliği görevi öncesinde Malatya valisiydi. Saran, bugünkü kararname ile merkez valiliğine alındı.

ANKARA'NIN 4 YILLIK VALİSİ GİTTİ
2010 yılından bu yana Ankara Valisi olarak görev yapan ise, merkeze alındı. Yüksel daha önce Emniyet Genel Müdürü olarak da görev yapmış, ayrıca İzmir ve Antalya valiliği görevinde de bulunmuştu.

BAKMADAN GEÇME!