Hükümetin zirvesinden inşaat uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Hükümetin zirvesinden inşaat uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2014 01:04

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, inşaat sektöründe bir gecede, bir kalem değişikliğiyle oluşan "ölçüsüz rantlara" dikkat çekti.

Haberin Devamı

Babacan 5. Uluslararası İstanbul Finans Zirvesi’nin sabah oturumunda soruları yanıtlarken, inşaat sektörünü destekledikleri ve önemli bir sektör olduğunu belirterek, "Hatta gelişmiş ülkelerde bile milli gelirin yüzde 8’i inşaat sektöründe gelir" dedi. Babacan, inşaat sektörünün düzenleme ve denetleme içinde çalışması gerektiğine dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:

ÖLÇÜSÜZ RANTLAR

"Bir de çok kısa vadeli küçük kalem oynatmalarla oluşan ölçüsüz rantlar var. Bu ölçüsüz rantların oluşmasıyla ilgili bizim eleştirilerimiz var. Bu ölçüsüz rantların daha kontrollü, fırsat eştliğine dayanan ve şeffaf bir şekilde yönetilmesi gerekiyor. ’Hangi sektöre yatırım yapayım’ dediğinde yatırımcılarımız kararlarını daha sıhatli bir şekilde verebilsinler. Aksi halde çok kolay; bir gecede bir kalem değişikliğiyle, mevzuat değişikliğiyle sağlanan rantların söz konusu olduğu bir alan varken, ister istemez sanayi gibi uzun vadeli gerçekten çok emek isteyen, ciddi fedakarlık isteyen bir sektöre ister istemez ilgi düşebiliyor. Bunu yeniden bir dengelememiz gerekiyor."

Haberin Devamı

Hükümetin zirvesinden inşaat uyarısı

Hükümetin zirvesinden inşaat uyarısı
BABACAN: BDDK gözünü kırpmadan…

DAHA ÖNCE DE ELEŞTİRMİŞTİ

Babacan daha önce yaptığı açıklamalarda da yatırımların inşaat sektörüne kaymasına yönelik eleştirilerde bulunmuş ve"sanayinin toplam milli gelirden aldığı payın düştüğünü ifade ederek, bunun iyi bir trend olmadığını söylemişti. Babacan, "sanayi yatırımları göreli olarak daha cazip hale gelmeli. Bir başka alanda daha kolay para kazanma ihtimali olduğunda sermayenin oraya kayıyor. Sanayi yatırımlarından para kazanmaya başlamak 5-6 seneden önce mümkün değil ancak AVM ya da bir lüks konut projesi hemen tamamlanıp satılabiliyor" demişti.

Hükümetin zirvesinden inşaat uyarısı
BABACAN’A TAM DESTEK

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!