Bu defilenin esin kaynağı Taglioni

Güncelleme Tarihi:

Bu defilenin esin kaynağı Taglioni
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2014 09:48

Londra Moda Haftası, dünyaca ünlü Türk modacı Bora Aksu’nun ‘Kanatlı Dansçı’ temalı defilesiyle açıldı. Somerset House’daki defilede Bora Aksu’nun İlkbahar-Yaz 2015 koleksiyonu sunuldu.

Haberin Devamı

LONDRA Moda Haftası yarın sona erecek. Moda haftasında Bora Aksu’nun yanı sıra, Paul Smith, Burberry, Mulberry, Orla Kiely, Vivienne Westwood gibi markalar ve modacılar da yeni koleksiyonları da tanıtacak. İleriye yönelik çalışmasında tiyatro, opera ve bale dünyasına girmeyi düşündüğünü dile getiren Bora Aksu, koleksiyonunu gelecek ay ‘Paris Moda Haftası’nda da sergileyecek.

Bora Aksu, 1804- 1884 yıllar arasında yaşamış ve dönemin en romantik balerini kabul edilen Maria Taglioni’den esinlendiğini söyledi. Taglioni’nin yeteneği, zarafeti ve kariyerinden yola çıkarak 2015 İlkbahar- Yaz koreografisini hazırlayan Bora Aksu, “Taglioni’nin sahnedeki varlığını yansıtmaya çalıştım” dedi.

Sahnede, klasik balerin tonları olan pembe ve şeftali renklerinin gölgeleri, siyah fon üzerinde tüy hafifliğinde ‘sezgiler’ vermek üzere kullanıldı. Taglioni’nin sahne ışıkları altındaki parıltılı hayatının arkasındaki yalnızlık ve çok çalışmak kontrast olarak kendini buldu. Beyaz kroşe olarak adlandırılan tığ işi danteller ‘saflığı’ temsil ederken, örgü teknikleri ile oluşturulan işlemler, Taglioni’nin özel hayatındaki yaşadığı kötü günleri simgeledi.

Bu koleksiyon Bora Aksu’nun, göz aksesuarı tasarımcısı TD Tom Davies ile çalıştığı ilk koleksiyon özelliği taşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!