Vali Mutlu merkeze alındı, Malatya Valisi İstanbul'a atandı

Güncelleme Tarihi:

Vali Mutlu merkeze alındı, Malatya Valisi İstanbula atandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2014 01:33

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanan kararnameye göre, 9 Vali merkeze alındı. Merkeze alınan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun yerine Malatya Valisi Vasip Şahin atandı. Şahin, geceyarısı açıklanan karar için ''Doğrusu beklemiyordum'' dedi.

Haberin Devamı

Vali atamaları Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Merkez Valisi oldu. Malatya Valisi Vasip Şahin, İstanbul Valiliği’ne atandı. İstanbul’la birlikte Balıkesir, Osmaniye, Çorum, Denizli, Erzincan, Diyarbakır, Bayburt valileri ile Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı merkeze alındı.

Hüseyin Avni Mutlu'dan efsane 18 tweet

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı oldu. Hatay Valisi Celalettin Lekesiz Emniyet Genel Müdürü olurken, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar Ankara Valisi oldu.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin artık Samsun Valisi olarak görev yapacak.

Vali Mutlu merkeze alındı, Malatya Valisi İstanbula atandı
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin odasını topladı, izne çıktı

Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Muammer Türker Antalya Valisi oldu.

Tek kadın vali olan Yalova Valisi Esengül Civelek Kırklareli Valiliği’ne atandı.

Vali Mutlu merkeze alındı, Malatya Valisi İstanbula atandı
'Olacaksa Samsun olsun diye istemiştim'

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu MGK Genel Sekreterliğine getirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu kararla birlikte ilk valiler kararnamesine imza attı.

Vali Mutlu merkeze alındı, Malatya Valisi İstanbula atandı
Yeni İstanbul Valisi Vasip Şahin: Beklemiyordum

VASİP ŞAHİN KİMDİR?

Vasip ŞAHİN, 1964 yılında Bayburt'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Erzincan'da tamamladı. 1985 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

1986 yılı Haziran ayında Erzincan Kaymakam adayı olarak göreve başladı. 1987 yılında bir yıl süre ile İngiltere'de inceleme ve araştırmalarda bulundu. Daha sonra sırasıyla; Kastamonu - Küre, Malatya - Pütürge ilçelerinde kaymakamlık, Muş Vali Yardımcılığı, Bolu - Mudurnu, Ankara - Kızılcahamam ilçelerinde kaymakamlık, Düzce Vali Yardımcılığı yaptı.

Vali Mutlu merkeze alındı, Malatya Valisi İstanbula atandı

2003 yılında İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri ve Sivil Savunma Genel Müdürlüğü'nde Daire Başkanı olarak görevde bulundu. Eylül 2005 - Ağustos 2008 tarihleri arasında İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı, 5 Ağustos 2008 tarihinden itibaren İller İdaresi Genel Müdürü ve 11.05.2010 tarih ve 407 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 07.06.2010 - 17.08.2012 tarihleri arasında Düzce Valisi olarak görev yaptı.

Haberin Devamı

Bu görevi yürütürken 1 Ağustos 2012 tarih ve 2012/3511 Sayılı Kararname ile Malatya Valisi olarak atandı.

Vasip Şahin, evli ve üç çocuk babası olup İngilizce bilmektedir.

SOSYAL MEDYAYI FAZLA KULLANMIYOR

Valiler Kararnamesi ile birlikte İstanbul’a atanan Malatya Valisi Vasip Şahin, yerine geçeceği Hüseyin Avni Mutlu gibi sosyal medyayı fazla kullanmıyor.

Atanma kararını duyduktan sonra kendisinin de bu kararı beklemediğini basın mensuplarına açıklayan Malatya Valisi Vasip Şahin, 2 yıllık görevi sürecinde sakinliği ile biliniyor. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, valilik görevi süresince attığı tweetlerle gündeme gelirken, İstanbul’un yeni valisi olan Vasip Şahin ise tam tersi sosyal ağları pek kullanmıyor. Twitter’de @vasipsahin adresi ile yer alan Vali Şahin’in takipçi sayısı 6 bin 843 olarak gözüküyor. Şu ana kadar 83 tweet atan Şahin, 84 kişiyi takip ediyor. Şahin’in takip ettiği isimler arasında ise başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Hükümetin tüm bakanları yer alıyor. Listede çeşitli yazarlar da bulunurken, Vali Hüseyin Avni Mutlu da Şahin’in takip ettikleri isimler arasında yer alıyor. Genellikle milli ve dini bayramlarda tweet atan Vali Şahin’in son tweeti ise yeni eğitim yılının başlaması nedeniyle atıldı.

Vali Mutlu merkeze alındı, Malatya Valisi İstanbula atandı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!