8 milyar euro'luk şov başlıyor

Güncelleme Tarihi:

8 milyar euroluk şov başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2014 00:56

Takımların değeri ve UEFA’nın dağıtacağı ödüller değerlendirildiğinde 8 milyar Euro’yu aşan bir katma değere sahip olan Devler Ligi’nde heyecanın fitili bugün ateşleniyor.

Haberin Devamı

AVRUPA’da futbolun kulüpler düzeyindeki en önemli turnuvası olan Şampiyonlar Ligi’nde 2014-2015 sezonu grup maçları heyecanı bugün başlıyor. Bu sezon gruplarda mücadele edecek 32 takımın futbolcularının toplam piyasa değeri 7 milyar 300 milyon Euro’yu (Yaklaşık 21 milyar lira) buluyor. Parasal olarak dünya futbolunun üst sıralarında yer alan kulüplerin eleme sistemi nedeniyle avantajlı olduğu “Devler Ligi”nde, UEFA da toplamda 1 milyar 340 bin Euro ödül dağıtarak bir anlamda Şampiyonlar Ligi organizasyonunun piyasa değerini yükseltiyor.

REAL MADRiD ZiRVEDE

ŞAMPİYONLAR Ligi gruplarında mücadele eden 32 takım içinde en değerlisi ise İspanyol ekibi Real Madrid oldu. Transfer piyasasının nabzını tutan Alman internet sitesi Transfermarkt’a göre, Real Madrid’in futbolcularının değeri 673 milyon Euro. Real’i, 606 milyon Euro ile Barcelona izledi.
Almanya’nın Bayern Münih takımı ise 564 milyon 350 bin Euro ile üçüncü sırada yer aldı. Slovenya’nın Maribor takımı, 11.98 milyon Euro’luk piyasa değeriyle 32 takım içinde en az değere sahip kulüp olarak dikkat çekerken, temsilcimiz Galatasaray 177 milyon Euro’luk değeriyle 16. sırada yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!