Deplasmanda 1 puan iyidir(!)

MEMLEKETİN en zor deplasmanı Olimpiyat Stadı(!) bomboş.

Haberin Devamı

Hangi takımlar arasında oynandığını bilmeyen birisi, maçın eski İBB’nin maçı sanırdı. Trafik çilesinin yanı sıra Çarşı’nın e-bilet protestosuna bir de ‘darbecilik protesto’su eklenince Olimpiyat’taki manzara içler acısı bir hal aldı. Bu durumu görünce kulüplerin seyircisiz maçlar karşısındaki gürültülerini anlamakta güçlük çekiyorum. Öte yanda Manisa’da da Akhisar ile Sivasspor, ‘tencere bakır tam takır’ tribünlere karşı oynuyordu. Hani nerede 300 bini aşan e-biletli seyirci?
Maçın ilk devresi için size kalbim kadar temiz bir kağıt verebilirim! Hafta sonu tırnak kemirten maçlardan sonra futbolseverin umut bağladığı Beşiktaş da sıkıntıdan oflattı puflattı.
Orta alanı kalabalık tutan Rize’nin Holosko ve Lua Lua gibi patlayan oyuncularına karşı emniyet kemerli oynamak zorunda kalan Beşiktaş, ağırlıkla Töre’nin duran toplarına bel bağladı. Pektemek’in azminde düşüş görülürken Tosun’un kanat değiştirmeleri de sonuçsuz kaldı. Tosun-Pektemek ikilisi biraz ‘Burak Yılmaz yalnızlığı’ yaşadı. Çünkü orta sahadan besleyecek adam yoktu.

Haberin Devamı

TAÇ ATIŞINDAN GOL YEMEK

2. devreye konuk taç atışından yarattığı pozisyonda golü buldu. Beşiktaş için düşündürücü. Golle birlikte maç kaotik bir görüntüye büründü. Tempoyla top kaybı da arttınca maç pinpona dönüştü. Golden sonra Beşiktaş yüklendi ama atakların niteliği ‘doldur-boşalt’a büründü. Etkisiz Pektemek’in yerine Kerim’i oyuna alıp dikine arayışlara giren Bilic, Motta’nın yerine de Necip’i sağa koyup İsmail’i sola çekti. Töre’nin kornerinde bu kez hatayı Rizespor yaptı. Olcay’ın, Giray’ın önüne düşürdüğü topu tek vuruşla ağlara göndermesi de alkışı hak etti.
Oğuzhan, Demba Ba ve yeni umut Sosa’nın yokluğunda ve milli takım arasının ritmini bozduğu Beşiktaş, 2 puan kaybetmedi aksine ‘evindeki deplasman’da 1 puan kazandı...

Yazarın Tüm Yazıları