O maç böyle bitti

Güncelleme Tarihi:

O maç böyle bitti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2014 00:23

Trabzon-F.Bahçe maçından gol sesi çıkmasa da mücadelenin dostça bitmesi tüm ülkede memnuniyetle karşılandı. Son yıllarda olayların eksik olmadığı ve 90 dakikaların tamamlanamadığı iki ekibin pazar günkü maçında ise sağduyu, atılan olumlu adımlarla galip geldi.

Haberin Devamı

TRABZONSPOR-Fenerbahçe maçının golsüz bitmesine rağmen olaysız tamamlanması herkesi memnun etti. Pazar akşamı ne sahada ne de tribünlerde bir olay yaşanmadı. Peki bu ortam nasıl sağlandı da sağduyu galip geldi? İşte bunun nedenleri:

O maç böyle bitti
1- YÖNETiCiLER SAĞDUYULU DAVRANINCA

İki hafta öncesinden maç saatine kadar sağduyu çağrıları yapıldı. Gerek yöneticiler gerek teknik direktör Vahid Halilhodzic’in “Sadece takımı destekleyin” mesajları bordo mavili taraftarları ikna etti.

2-SIKI ARAMA VAR ANCAK SNIPER YOK

Taraftarların ayakkabıları dahi çıkartılıp çoraplarına kadar arandı. 61. dakika şovu konfetileri dışında bir maddeye izin verilmedi. Ama geçen yıl taraftarı geren ‘çatıya keskin nişancı’dan vazgeçildi.

Haberin Devamı

3- FENERBAHÇE GÜZERGÂHINA KORUMA

Fenerbahçe takımının geçtiği güzergâhta taraftarların toplanmasına bu kez müsaade edilmedi ve sarı lacivertliler herhangi bir tacize maruz kalmadan stada geldiler ve geri gittiler.

4- EMENIKE-WARIS SOHBETi YUMUŞATTI

Maç öncesi ve sonunda Emenike’nin Waris ile sohbet etmesi, sahayı sarılarak sahayı terk etmesi; Gökhan Gönül’ün alkışlayan taraftara karşılık vermesi ortamı yumuşattı.

5- HUSUMETLi FUTBOLCULAR YOKTU

Sahada bu kez birbiriyle husumetli futbolcular yoktu. Ayrıca Trabzonspor’un ilk 11’indeki 8 oyuncunun geçmişteki gergin atmosferleri hiç yaşamamış olması da yeşil zemindeki kapışmaya olumlu yansıdı.

6-BEDAVA BiLET ALANLAR BU KEZ YOKTU

Yönetimin bazı taraftar gruplarına yönelik geçmişte uygulanan bedava bilete son vermesi de tribünlere olumlu yansıdı. E-biletle bireysel cezanın önünün açılması da taşkınlıkları önleyen nedenlerdendi.

ÇORABA KADAR ARANDILAR

Bordo mavili taraftarlar çoraplarına kadar didik didik arandıktan sonra stada alındı. Yabancı madde girişine göz yumulmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!