Lenfomada çalışmalar umut verici

Güncelleme Tarihi:

Lenfomada çalışmalar umut verici
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2014 01:18

Türk Aferez Derneği Başkanı ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fevzi Altuntaş Dünya Lenfoma Günü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

Lenfomanın lenf bezi kanseri olduğunu belirten Prof. Dr. Altuntaş, şunları söyledi:

“Tedavi edilebilir bir hastalık olan lenfoma, lenf bezesinde büyüklük, vücutta 38 derece ve üzerinde ateş, kilo kaybı, gece terlemesi, ciltte kaşıntı, halsizlik, yorgunluk, düşkünlük ve tutulan organa ait bazı belirtilerle ortaya çıkabilir.Güncel ilaç ve ışın tedavileri ile bazı lenfoma türlerinde yüzde 95’e kadar başarı yakalanabiliyor. Ağır seyreden bazı lenfomalarda ise kök hücre nakli ile yüksek başarı oranları sağlanabiliyor.

Pek çok hastalıkta olduğu gibi lenfomada da kök hücreler ve genetik çalışmalar umut verici düzeyde. Genel hastalıktan ziyade hasta bazlı tedaviler gündemde olacaktır. Artık bireyselleştirilmiş tedavi çağındayız. Hastanın ve hastalığının fotoğrafını çekip ona göre tedavi planlama şansımız var.

Haberin Devamı

Lenfoma, aynı tip ve evreye sahip hastalar arasında bile belirgin farklılıkların görüldüğü bir hastalık grubudur. Hastaya doğru tedaviyi, doğru dozda, doğru zaman ve sıklıkta vermek asıl hedef olmalı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!