Su kavgasında ‘şirket’ iddiası

Güncelleme Tarihi:

Su kavgasında ‘şirket’ iddiası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2014 01:27

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ankara’da faaliyet gösteren dört su firmasının Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı iştirakler tarafından satın alındığını ve belediye şirketlerinde yöneticilik yapan bazı kişilerin bu firmaların başkanlığını ve yönetim kurulu üyeliklerini yürüttüğünü iddia etti.

Haberin Devamı

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, şebeke suyu ile ilgili Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, ASKİ’nin resmi web sayfasında, “Ankara’nın barajlarında su ihtiyacını karşılayacak yeterli miktarda su bulunduğundan 2009 yılından itibaren Kızılırmak suyu verilmediğinin” yazılı olduğunu belirterek, “Gökçek halkı kandırıyor, yalan söylüyor” ifadesini kullandı.

Nazlıaka, Gökçek’in düzenlediği basın toplantısında, CHP milletvekillerini ve meslek odalarını hedef gösterdiğini ifade ederek, “Israrla söylediği ‘chponline’ adresi, CHP’nin resim hesabı değildir” diye konuştu.

BELEDİYE ŞİRKETLERİ ORTAK

Ankara’da bulunan yaklaşık 10 kaynak suyu fabrikasından 4 tanesinin ya Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı iştirakler tarafından satın alındığını ya da Büyükşehir belediyesi şirketi yöneticilerinin bu firmaların başkanlık ve yönetim kurulu üyeliklerini yaptığını savunan Nazlıaka, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Bu firmalar; Bağiçi İnci Su Gıda Ticaret AŞ’nin perakende satış şubesi yönetim kurulu üyeliğine Mehmet Yurtseven ve İbrahim Gülerce getirilmiştir. Filiz Memba Suları Ticaret Ltd. Şti. Ankara Şubesi’nin şirket temsilcileri arasında Mehmet Yurtseven yer almaktadır. Seğmen Su Ticaret A.Ş.’nin şirketi temsil ve ilzama yetkili kişileri olarak İbrahim, Gülerce ve Mehmet Yurtseven, Ali Yaman ve Hakan Yazar atanmıştır. 4 Mart 2014 tarihli ticaret sicil gazetesi incelendiğinde 8 Milyon 40 Bin TL sermayeli Seğmen suyun tamamının bir Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Belka AŞ’yle ortakları ait olduğu görülecektir. Sağlık Kaynak Suyu Ticaret AŞ’nin temsil ve ilzama yetkileri İrfan Kaya ve İbrahim Gülerce olduğu görülmektedir. İbrahim Gülerce kimdir? Halen Büyükşehir Belediyesine bağlı BELKA AŞ’nin Genel Müdürüdür. Mehmet Yurtseven ise bir önceki dönem Çubuk Sirkeli’nin AKP’li belediye başkanıdır.”

İSHALİN SEBEBİNİ ARAŞTIRIN

Haberin Devamı

Ankara Tabip Odası Başkanı Çetin Atasoy da ishalin esas sebebinin su ve besinler olduğunu belirterek, “Ankara’daki ishal vakalarını takip ediyoruz. Biz ishal vakalarının arttığını söylüyoruz ama bunun neden arttığını ortaya koymak devletin görevidir” diye konuştu. Bazı hastanelerde ishal ve buna bağlı hastalıkların arttığına ilişkin örnekler veren Atasoy, “Sağlık Bakanı bile damacana suyu tükettiğini söylüyor. Musluktan suyu içtiğimiz günlere dönmek istiyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!