89 yıllık okulda ders zili çalmadı

Güncelleme Tarihi:

89 yıllık okulda ders zili çalmadı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2014 01:24

Altındağ Atatürk Ortaokulu öğrencileri ve velileri, ilk ders zilinin çaldığı gün, kapanma şoku yaşadı. 89 yıllık okulun Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne ilahiyat fakültesi olarak tahsis edildiğini belirten veliler, “Dava açacağız” dedi.

Haberin Devamı

Altındağ’ın Kale mahallesinde bulunan ve 1925 yılından bu yana eğitim veren Atatürk Ortaokulu’nun kapatılması, veliler, CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün ile CHP Tokat milletvekili Orhan Düzgün’ün katılımıyla protesto edildi. Aygün, velilerin yasal başvurularının sonuçsuz kaldığını söyledi.

Okulun kapanacağının kendilerine okullar açılmadan iki gün önce bildirildiğini belirten öğrenciler ve veliler, “Bize yeni okul olarak gösterilen Cebeci Ortaokulu’nda sınıflar çok kalabalık. 400 öğrencisi bulunan okulumuz, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne idari bina ve ilahiyat fakültesi olarak devredildi. 400 öğrenciye karşılık 80 öğrenci burada eğitim görecek” dedi.

DAVA AÇACAĞIZ

Haberin Devamı

Ailelerin avukatı Aytaç Ünsal ise, “Aileler kendilerine resmi bir bildirim yapılmasını yaz boyunca bekledi fakat okullar açılmadan 2 gün önce bilgilendirildiler. Bu duruma karşı itiraz davası açacağız” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı’na yürümek isteyen veliler ve öğrenciler, polis tarafından engellendi. Daha sonra bakanlığa araçla gitmek isteyen veli ve öğrencilere polis yeniden engel oldu. Veliler ve milletvekillerinin ısrarları neticesinde Kurtuluş Parkı’na kadar yürüyüş yapılmasına izin verildi.

Altındağ Belediyesi’nin önünden Kurtuluş Parkı’na yapılan yürüyüşün ardından 5 kişilik bir heyet Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderildi. Eylem, olaysız şekilde sona erdi. Grup, bugün 08.30’da Atatürk Ortaokulu önünde toplanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!