Hastanede ders başı

Güncelleme Tarihi:

Hastanede ders başı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2014 01:24

Dr. Sami Ulus Kadın, Doğum ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören çocuklar, akranları gibi ders başı yaptı.

Haberin Devamı

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla, Dr. Sami Ulus Kadın, Doğum ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören çocuklar da akranları gibi ders başı yaptı.
Hastane Yöneticisi Doç. Dr. Nurullah Okumuş, 1997 yılından beri "hastane okulu" kapsamında, tedavisi süren çocuklara eğitimlerinin devam etmesini sağladıklarını belirtti. Hastalığı nedeniyle tedavi gören çocukların eğitimlerinin kesintisiz devam ettiğini vurgulayan Okumuş, ekonomik durumu iyi olmayan hastaların okul ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi. Eğitime katılanların ihtiyaçları konusunda hastane olarak katkı sağladıklarını, yetmediği zamanda sivil toplum kuruluşlarından destek aldıklarını anlatan Okumuş, bu konuda en büyük destekçilerinin Kızılay olduğunu kaydetti. Kızılay Genel Sekreteri Ulviye Turgut, çocukların eğitimine devam etmeleri için her zaman destek olacaklarını dile getirdi. Kanserli hastaların yakınlarının kalabilmesi ve ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için bu ayın sonuna doğru hayata geçirilmek üzere ev ayarlandığını ifade eden Turgut, bu projeyi daha kapsamlı hale getireceklerini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!