Bursa ile Hessen arasında işbirliği ofisi kurulacak

Güncelleme Tarihi:

Bursa ile Hessen arasında işbirliği ofisi kurulacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2014 11:02

Almanya’nın Hessen eyaleti ile ilişkileri daha da geliştirmek üzere kardeş şehir Bursa’da Hessen İşbirliği Ofisi açıldı.

Haberin Devamı

Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Hessen Eyaleti Müsteşarı Mark Weınmeıster’ın da katılımı ile açılan Hessen İşbirliği Ofisi ile bundan sonra Bursalı işadamları ve ilgililere Hessen ile ilgili buradan yardımcı olunacak. Özellikle ekonomik ilişkileri katkı sağlaması planlanan ofis Almanya fahri konsolosu Sibel Cura’nın sorumluluğunda olacak. Bağlarbaşı Mahallesi 1. Sedir Sokak Evke İş Merkezinde açılan ofisin açılışına katılan Hessen Eyaletinden gelen heyet başkanı Müsteşar Mark Weınmeıster, Almanya’ya giden Sibel Cura’nın babası ile annesinin orada tanışıp bu işbirliğinin temelini o zamandan attıklarını belirterek, "Özellikle Sibel Cura’nın basanının Darmstadt ile Bursa arasında kardeş şehir uygulamasının mümkün olmasından en önemli lokomotif olduğunu ve bunu desteklediğini görüyoruz. Zaten Darmstadt ile Bursa arasında ki kardeş şehir uygulaması tüm bu Hessen ile Bursa ile arasında ki ilişkilerin bir temelini oluşturmaktadır ve oradan gelen bir ivme ile başlamıştır. Buradaki bizim amacımız iki bölge arasında var olan bu güzel ilişkilerin daha da derinleştirilmesi, geliştirilmesi ve bu bakımdan bu binadaki mekanların da Hessen ile işbirliği yapmak isteyen insanların, Hessen’i tanımak isteyen insanların ve Hessen’in dostları olan insanların gelip müracaat edip görüşebildiği, irtibata geçebileceği bir nokta olsun istedik." dedi.

Bursa’nın ekonomi olarak son derece önemli bir bölge olduğunu aktaran Müsteşar Mark Weınmeıster, "Türkiye’de ekonomik gelişmişlik bakımından ve yoğunluk bakımından aslında ikinci önemli bir bölge Bursa. Bu tabi bizim açımızdan da önemli bir bölge, çok önem verdiğimiz bir durum. Diğer taraftan Hessen’le işbirliği yapmak isteyen insanların da, Hessen’de yatırım yapmak isteyen insanların da Hessen’e gelmesi ekonomik işbirliği bakımından son derece önemli." şeklinde konuştu,

HESSENLE BURSA ARASINDA Kİ İLİŞKİLER AŞKA DAYANIYOR
Hessen’le Bursa arasındaki ilişkilerin aşka dayandığına dikkat çeken Vali Münir Karaloğlu da, "Aşka dayanan, sevgiye dayanan ilişkilerde hep uzun süreli olur, uzun soluklu olur. İnşallah bizim ilişkilerimizde uzun soluklu olur diye temenni ediyorum. Açtığımız bu irtibat bürosu da Hessen’le Bursa arasında ki ilişkilere yeni bir sinerji getireceği muhakkak. Özellikle Hessenle ilgili bilgi almak isteyen işadamımızın, yatırımcımızın aslında bu büro sayesinde biz işleri ayağına getirmiş olduk. Temenni ederim ki bu büro bundan sonraki ilişkilerin gelişmesine katkılar sunar. Ayrıca Hessenli bir fahri konsolosun olması da iki taraf içinde bir şans." dedi. Konuşmaların ardından açılışa katılanlara ofisin çalışmaları hakkında bilgiler verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!