Mısır’dan Türkiye’ye ağır hakaretler

Güncelleme Tarihi:

Mısır’dan Türkiye’ye ağır hakaretler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2014 01:23

Mısır’da Türkiye ve Katar’ı Müslüman Kardeşler’e destek verdikleri için eleştiren Hâkimler Kulübü Başkanı Ahmed el-Zend zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

El-Zend, Mısır’da gerçekleştirilen suikastta bir hâkimin oğlunun yaşamını yitirmesinin ardından Cumhurbaşkanı Abdulfettah El Sisi’ye çağrıda bulunarak, hâkim ve ailelerinin daha sıkı korunmasını istedi.

El Ahram gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre, Mısır’da hâkim ve savcılar arasında son derece etkili olan ve Mısır’daki hâkimlerin yüzde doksanın üye olduğu ‘Hâkimler Kulübü’ adına konuşan El-Zend, hâkimlere karşı yapılan saldırıların “Türkiye ve Katar’a kaçan teröristler” tarafından gerçekleştirildiğini iddia ederek, Müslüman Kardeşler teşkilatını hedef gösterdi.

El-Zend yargı mensuplarına yapılan saldırıları görüşmek üzere tüm hâkimleri acil toplantıya çağırdı. Çağrıya ilginin az olduğu ve birkaç üyenin hazır bulunduğu toplantıda konuşan El- Zend, “Çarşamba günü Kahire Mahkemesi Hâkimlerinden Mahmud el Sayed’in oğlu suikasta kurban gitti. Belli ki hedef hâkimin kendisiydi ancak saldırıda Sayed’in oğlu henüz kimlikleri saptanmayan katiller tarafından öldürüldü. Bu suikastı yapanlar Türkiye ve Katar tarafından desteklenen rejime muhalif olan İslamcı terörist gruplardır. Bu iki ülkenin Mısır’la ilişkileri, İslamcı Muhammed Mursi devrildikten sonra gerginleşmiştir” dedi.

Haberin Devamı

“FUHUŞ PARALARIYLA KARNINIZI DOYURUN”

Uzun yıllardan beri Müslüman Kardeşler ve İslamcılara düşmanlığı ile tanınan El-Zend açıklamasında “terörist grup”lara şu sözlerle seslendi:

“Türkiye’ye gidin ve sizi cehenneme götürecek ‘fuhuş’ paralarıyla karnınızı doyurun. Aşağılanmak için Katar’a gidin ve kırıntılarını size vermeleri için yöneticilerin önünde diz çökün”.

Sisi’ye de çağrıda bulunan El Zend, “Mursi döneminde tayin edilmiş ve adeta saatli bomba gibi hassas doküman ve belgeleri kaçırıp düşman hükümetlere veren tüm hakim, savcı ve mahkeme çalışanları görevden alınmalıdır” dedi. Geçtiğimiz Ocak ayında El Zend’in evinin önüne konulan bomba patlamadan önce bulunarak imha edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!