Antikacılar çarşısında soygun

Güncelleme Tarihi:

Antikacılar çarşısında soygun
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2014 17:19

FATİH’deki, İstanbul’un en büyük antikacılar çarşısı henüz kimliği belirsiz 4 kişi tarafından soyuldu. Hanın yangın merdiveninden giren hırsızlar, 13 dükkandan yaklaşık 150 bin TL ile birçok antika eşyayı alarak kaçtı. Hırsızlar işyerlerin güvenlik kameralarına yansıdı.

Haberin Devamı

Hırsızlık olayı iddiaya göre, saat 03.30 sıralarında İskender Paşa Mahallesi, Kırma Tulumba Sokak üzerindeki İstanbul’un en önemli antikalarının bulunduğu Horhor Antikacılar Çarşı’nda meydana geldi. Henüz kimliği belirsiz 4 kişi, hanın yangın merdiveninden çıkarak pencereden içeri girdi. 13 ayrı dükkana giren hırsızlar çelik kasaları patlatarak yaklaşık 150 binTL ile birçok antika eşyayı alarak kaçtı. Sabah saatlerinde işyerlerine gelen antikacılar soyulduklarını görünce durumu polise bildirdi. Gelen polis, hırsızlık olayı gerçekleşen 13 ayrı dükkanda parmak izi çalışması yaptı. Kaçan hırsızları yakalamak için polis, çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

35 yıldır antikacılık yaptığını söyleyen Ali Kemal Uzlu, "Hırsızlar kapıları zorlayarak açmışlar. Kasamızın anahtarı zuladaydı. Bazen biz bile bulamıyorduk. Hırsızlar bulmuş kazayı açmış. 60 adetten oluşan benim özel cep saati kolleksiyonumu, Osmanlı dönemi saatlerimin hepsini almışlar. Cumhuriyet ve Osmanlı dönemine ait metal paralarım vardı. Onları da almışlar. Tüm çekmeceleri karıştırmışlar. Yaklaşık 30 bin TL’lik zararım var" dedi.

13 DÜKKANDA HIRSIZLIK

Horhor Antikacılar Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Metin Özkaya, "Alarm ve kameralara rağmen hırsızlar içeri girmişler. 13 dükkanda hırsızlık yapmışlar. Özellikle kasa ve önemli antika olan dükkanları soymuşlar. Bunlar profesyonel hırsızlık yapmışlar. Burası müze gibi bir çarşı hatta dünyanın en büyük antikacılar çarşısıdır. Polisten hırsızların yakalanmasını istiyoruz" dedi. Antikacı Cemil Kuzu ise "Kasayı parçalamışlar. Burada can ve mal güvenliğimiz yok. Hasarımız büyük" şeklinde konuştu.

ALARM OLDUĞU İÇİN CESARET EDEMEMİŞLER

Çarşıda işyeri bulunan ve 21 yıldır antikacılık yaptığını söyleyen Merih Uman, "Bu üzücü olay hepimizi çok sarstı. Benim dükkanımda 15 yıldır alarm olduğu için girmeye cesaret edememişler. Ama diğer esnaf arkadaşlarım için çok çok üzgünüm. Herkese güvenlik önlemlerini almalarını, alarm taktırmalarını öneriyorum" dedi.

HİÇBİR ŞEKİLDE GÜVENLİK YOK

Çarşıda milyonlarca liralık mal bulunduğu söyleyen antikacı Osman Gürsoy "Ben seyahatteydim, bu sabah döndüğümde hanın soyulduğunu duydum. Fakat bu han bunu hak ediyordu. Hanı mahkemeye verdim güvenlik almadıkları için. Handa hiçbirimizin malının güvenliği yok. Milyonlarca liralık mal var ama hiçbir şekilde güvenlik yok. Handa çalışan hamalı, güvenlik elemanı olarak aşağıda tutuyorlar ve ona maaş veriyorlar. Burada silahlı bir güvenlik olmak zorundadır. Dün olduğu gibi hırsızlar girdi kimisinin 30 bin lirasını kimisinin daha fazla parasını çalıp gittiler. Önlemlerin alınması için 6 yıl önce Valiliğe ve savcılığa gittim şikayette bulundum" dedi.

HIRSIZLAR KAMERADA

Antikacılar çarşısında hırsızlar yapan 4 kişi handaki işyerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Hırsızların soğukkanlı dükkanlara girmeleri dikkatleri çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!