Kredi çekip okul yaptırdılar

Güncelleme Tarihi:

Kredi çekip okul yaptırdılar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2014 16:28

Hatay’ın İskenderun İlçesi’nde Naciye Düzen iki çocuğu ile birlikte 12 derslikli ilkokul yaptırdı. Düzen okul için evini, kızı emekli öğretmen Suna Tekin bileziklerini sattı, oğlu nükleer fizik profesörü Oktay Tekin ise bankadan kredi çekti. Açılışı törenle yapılan 12 derslikli Naciye-Suna-Oktay Tekin İlkokulu’nun ilk ders zilini ise Naciye Düzen çaldı.

Haberin Devamı

Daha önce de bir anaokulu yaptıran örnek ailenin yaptırdığı okulun açılış törenine Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Belen Kaymakamı ve İskenderun Kaymakam Vekili Abdulaziz Aydın, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Naciye Düzen, Suna Tekin ve Oktay Tekin ile öğrenciler, veliler ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Lekesiz, ilkokulun ev ve bilezik satılıp, bankadan kredi çekilerek yaptırıldığını belirterek şunları söyledi:

"Naciye Düzen eşini kaybettiğinde kızları Suna Hanım henüz ortaokulda ağabeyi Oktay Tekin liseli yılların başındaydı. Naciye teyze Anadolu’da birçok örneğini gördüğümüz gibi çocuklarını muhtaç etmemek için gecesini gündüzüne katıp dikiş dikip çocuklarını okutmaya çalışan ve ‘Bizim çocuklarımız okursa daha güçlü bir Türkiye olur’ diye zamanından rahatından, sağlığından feragat eden bir teyzemiz. Emekleri boşa gitti mi? Hayır, boşa gitmedi. Kızı Suna Tekin öğretmen oldu. Oğlu da profesör oldu, Amerika’da çalışmalarına devam ediyor. Bu aile evlerini satarak ellerinde avuçlarında ne varsa bu okulu yaptı. Suna Tekin bileziklerini satarak bunu yaptı. Hocamız Prof. Dr. Oktay Tekin de maaşından biriktirdikleri ile katkıda bulundu. Yetmedi kredi çekti onunla yaptırdı. ‘Maaşımdan nasıl olsa öderim’ dedi. Bu üç değerli insana içten yürekten gönülden teşekkür ediyorum."

Haberin Devamı

İlk zili Naciye teyze çaldı

Vali Lekesiz’den sonra birer konuşma yapan Milletvekili Orhan Karayasar ile Kaymakam Abdulaziz Aydın da aileye teşekkür etti. Lekesiz daha sonra Naciye Düzen, Suna Tekin ve Oktay Tekin’e teşekkür plaketi verdi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Naciye Düzen zili eline alarak Naciye-Suna-Oktay Tekin İlkokulu’nun ilk ders zilini çaldı. Çok mutlu olduğunu söyleyen Düzen, daha sonra gezdiği sınıflarda öğrencilerle birlikte sıralara oturdu.

Hayırseverlerin yaptığı 4 okul açıldı

Kahramanmaraş’ta, hayırseverler tarafından 3’ü kent merkezine biri Pazarcık İlçesi’ne yaptırılan toplam 90 derslikli 4 okulda eğitim ve öğretime başlandı.

Haberin Devamı

İşadamı Mehmet Balduk tarafından babası Arif Balduk adına yaptırılan 24 derslikli, Sami Kervancıoğlu tarafından yaptırılan 24 derslikli, Melek İpek tarafından yaptırılan 18 derslikli ilk ve ortaokulu ile Kipaş Holding tarafından Pazarcık İlçesi’nde yaptırılan 24 derslikli çok programlı lise düzenlenen törenle eğitim ve öğretime açıldı. Kent merkezinde yaptırılan Arif Balduk İlk ve Ortaokulu’nda düzenlenen törene, Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Hülya Ertürk Koç, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ve veliler ile öğrenciler katıldı.

Haberin Devamı

Törenin açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Hülya Ertürk Koç, ilk önceliklerinin mutlu bireyler yetiştirmek olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bir ülkenin kendini nasıl tanımladığını ve kendisine nasıl bir gelecek hazırladığını en önemli göstergelerinden birisi eğitim. Çağımızda ülkeler arasında bilgi ve teknoloji toplumu olmak rekabette üstünlük sağlamak için amansızca bir yarış var. Ülkemizin de bu yarışta başarılı olması ve çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkabilmesi için iyi bir eğitim sistemi ve bunun başarılı bir şekilde uygulanması gerekiyor. Eğitimde birinci hedefimiz hiçbir zaman çok çok akademik yönden başarılı insanlar yetiştirmek değil, tabi ki öyle bir amacımız var. Ama birinci önceliğimiz iyi insanlar ve mutlu bireyle yetiştirmek. Biz iyi ve mutlu insanlar yetiştirdiğimiz zaman akademik başarı zaten bununla beraber gelecek"

Haberin Devamı

Vali Şükrü Kocatepe ise işadamlarının desteğiyle kentte birçok dersliğin eğitim ve öğretime kazandırıldığını anlatarak "Bugün 2014-2015 eğitim öğretim yılında 15 bin 281 okulda 12 bin 437 öğretmenimizle gözetiminde 265 bin 477 öğrencimiz eğitim öğretime başladı" diye konuştu.

Hayırsever işadamı Mehmet Balduk da eğitime kazandırılan okuldan faydalı insanlar çıkmasını umduklarını belirtti.

Çanakkale’de yeni eğitim yılına yeni okul

Çanakkale’de 2014-2015 eğitim öğretim yılı, arsası hayırsever vatandaş tarafından bağışlanarak yapılan Işıklar Muharrem Yılmaz İlkokulu ve Ortaokulu’nda düzenlenen törenle başladı. Vali Ahmet Çınar, velilere kitap okumalarını tavsiye ederek "Numaradan bile olsa, çocukların yanında televizyonu kapatarak kitap okuyormuş gibi yapalım. Bu çocuklarımız için çok gerekli" dedi.

Haberin Devamı

Çanakkale’de 405 okulda, 4 bin 918 öğretmen ve 73 bin 511 öğrenci eğitime başladı. 2014 - 2015 eğitim öğretim yılı için düzenlenen törene, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar’ın yanı sıra Çanakkale Milletvekili Avukat İsmail Kaşdemir, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Ali Sürücü, İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, bürokratlar, okul yapımı için arsayı bağışlayan merhum hayırsever Muharrem Yılmaz’ın yeğeni Hediye Öztürk ile öğrenci ve velileri katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş yaptığı konuşmada, törenin gerçekleştiği okulun arsasını merhum Muharrem Yılmaz’ın bağışladığını ve üzerine İl Özel İdaresi tarafından 15 derslikli bir okul yapıldığını ve bu okulda 23 öğretmenin görev alacağını, ayrıca 19 çevre köyden anasınıfı, ilkokul ve ortaokulda 315 öğrencinin eğitim göreceğini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, bilgi toplumu olmuş milletlerin bu seviyeye gelmelerinde en etkili faktörün eğitim olduğunu söyledi. Nitelikli bir eğitimin, milletleri geri kalmışlıktan kurtardığını, modern, ileri, aydın bir toplum haline getirdiğini anlatan Memiş, şöyle dedi:

"Sevgili öğrenciler, bugün okulları bayram yerine döndürdünüz, şenlendirdiniz, neşelendirdiniz. Öğrencilik dönemi hayatınızın en tatlı ve en coşkulu anları. Bilgi ve teknoloji çağının seçkin bir üyesi olabilmek için yapıcı, yaratıcı ve üretken çağa geçmeniz gerektiğini unutmayınız. Sevgili öğretmenlerimiz sorumluluklarınız çok büyük. Bugün tuttuğunuz küçük eller, yarın insanlığa büyük hizmetler verecek."

Hepimize çok iş düşüyor

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar ise, bilgi çağına ulaşmanın gerekli olduğunu belirterek, şöyle dedi:
"Hepimize çok iş düşüyor. Biz yöneticiler olarak tüm imkanları seferber etmeliyiz. Öğretmenlere kendilerini yetiştirme ve çocukları yetiştirme görevi düşüyor. Çocuk, anne ve babasını evde kitap okurken görürse kitap okuma alışkanlığının daha geliştiğini görüyoruz. Biraz espri gibi olacak ama, numaradan bile olsa çocukların yanında televizyonu kapatarak kitap okuyormuş gibi yapalım. Bu çocuklarımız için çok gerekli. Geleceğimiz çocuklarımıza emanet olacak. Dolayısı ile her bir çocuğumuzun büyük değer olduğunu düşünerek, geleceğimize yönelik iyi umutlar beslemek için çocuklarımızı da iyi eğitmemiz gerekiyor."

.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!