Almanya’daki Türk ailenin ‘IŞİD’ endişesi

Güncelleme Tarihi:

Almanya’daki Türk ailenin ‘IŞİD’ endişesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2014 16:25

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin Ahlen kentinde 18 yaşındaki Türk vatandaşı T.G.’nin ailesi, oğullarının IŞİD’e katılmış olabileceğini öne sürerek polise başvurdu.

Haberin Devamı

Baba M.G., kendilerine bir not bırakarak evden ayrılan T.G.’nin sosyal medya şifrelerini bularak internetteki yazışmaları okuduktan sonra IŞİD’e katıldığını anladıklarını belirterek, oğlunu gören ya da haber alan olursa polise başvurmalarını istedi.

Almanya’daki Türk ailenin ‘IŞİD’ endişesi

Endişeli baba M.G., yaşananları şöyle anlattı:

“Sene başından beri oğlumuzdaki değişiklikleri fark ediyorduk. Gizlice internette ve telefonda birileriyle görüşüyordu. İki Facebook adresi olduğunun dün akşam farkına vardık. İlkinde aile üyeleri vardı. İkinci adresinde konuştuğu kişilere ‘ne cevap gelecek’ diye oğlum adına birkaç şey yazdık. Suriye’den, Irak’tan, Almanya’dan cevaplar geldi. 6-7 yerden haber aldık, buralardan da gençleri toplamışlar. Ahlen polisine gittik. Onlar oğlumuzun 18 yaşını doldurduğunu ve istediği takdirde dünyanın her yerine özgürce gidebileceğini söyledi. Hamm polisi ise bizimle çok ilgilendi, 4-5 saat ifade verdik ve çocuğumuzun bulunması için ellerinden geleni yapacaklarını söylediler. Evden çıkarken iki bavul almış ve önceki gün Ahlen-Duisburg tren hattında görülmüş. Trende yolculuk ettiği arkadaşını bulduk. Arkadaşı Duisburg’a kadar beraber yolculuk yaptığını ama kendisinin Düsseldorf’ta indiğini söyledi. Ona bir şey bahsetmemiş ama konuşurken çok neşeli ve sevinçliymiş, haftaya döneceğini söylemiş. Umarız Almanya’yı terk edemeden yakalanır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!