Şiddet uygulayan eşe, temizlik cezası

Güncelleme Tarihi:

Şiddet uygulayan eşe, temizlik cezası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2014 12:02

Eşini döven kocaya "temizlik ve çevre düzenlemesi yapma" cezası verilecek.

Haberin Devamı

Trabzon'da eşini dövdüğü gerekçesiyle hapis cezası alarak cezaevine giren Murat Öztürk, sadece bir gün cezaevinde yattıktan sonra "denetimli serbestlik uygulaması"ndan yararlanarak hapis cezasının kalan kısmını tamamlamak için bir kamu kuruluşunda temizlik ile çevre ve bahçe düzenlemesi yapıyor.

Kent merkezinde oturan ve zaman zaman eşi ile aralarında geçimsizlik yaşanan Murat Öztürk (51), bir süre önce yeniden tartıştığı eşi tarafından kendisine şiddet uyguladığı iddiasıyla savcılığa şikayet edildi. Şikayeti değerlendiren savcılık da Öztürk'ün "aile içi" şiddet uyguladığı gerekçesiyle yargılanması amacıyla iddianame düzenledi.

İddianamenin kabul edilmesi üzerine Öztürk hakkında, eşine yönelik şiddet uyguladığı için Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Yargılama sonucu, eşinin şikayetinden vazgeçmesine rağmen Murat Öztürk, 2 ay 27 gün hapse çarptırıldı. Bu hükmün Yargıtayca onanması üzerine Öztürk, cezasını çekmek için cezaevine girdi.

Haberin Devamı

Cezaevinde bir gün yattıktan sonra kalan cezasını cezaevi ortamı dışında çekmek isteyen Öztürk, 3 yıl hapis cezasından az ceza alan iyi halli mahkumlara uygulandığı belirtilen "denetimli serbestlik uygulaması'ndan yararlanmak için mahkemeye müracaat etti. Bunun üzerine Öztürk'ün bir süre ücretsiz olarak kamu yarına çalışmasına karar verildi.

Öztürk, bunun üzerine, denetimlik serbestlik uygulamasında infaz işlemlerini yürüten Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü görevlilerince, kalan cezasını çekmesi için kendi kurumlarında park ve bahçe düzenlemesi işinde çalıştırılmaya başlandı.

Bu çerçevede hafta içi Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'ne gelen Öztürk, günde 4 saat ücretsiz olarak çalışıp kurumun bahçesindeki otları biçip ağaçların dallarını budayarak ya da temizlik yaparak cezasını çekiyor.

Cezasını çekmesi için 19 gün burada ücretsiz çalışması gereken Öztürk, sigortalı bir işe girmesi halinde ise çalışmasına gerek kalmadan özgür kalabilecek.

DENETİMLİ SERBESTLİK SAYESİNDE CEZAEVİNDE YATMAKTAN KURTULDU

Haberin Devamı

Sigortalı bir işe girerek tamamen özgür kalma şansını kullanmayacağını anlatan Murat Öztürk yaptığı açıklamada, denetimli serbestlik uygulamasından memnun olduğunu anlattı.

Öztürk, aile içi şiddetten dolayı mahkemece 2 ay 27 gün hapis cezasına çarptırıldığı için cezaevine girdiğini ancak bir gün yatarak dışarı çıktığını anlatarak, "Denetimli serbestlik uygulaması sayesinde burada bize ücretsiz kamu yararına çalışma cezası verdiler. Günde 4 saat çalışıyorum. Akşam evimize çocuklarımızın yanına gidiyoruz. Denetimli serbestlik uygulamasını çıkaranlardan Allah razı olsun. Bu uygulama olmasaydı cezaevinde yatacaktım. Şimdi en azından çocuklarımızı görüyoruz, evimize gidiyoruz, yemeğimizi güzel yiyoruz, çayımızı içiyoruz. Bu bir rahatlık. Şu anda çok rahatım" diye konuştu.

Haberin Devamı

Cezasının infazını tamamlamak için 19 gün kamu yararına çalıştıktan sonra bir süre de karakolda imza atacağını anlatan Öztürk, aile içi şiddetten dolayı 4 kez cezaevine girdiğini söyledi.

Eşine asla şiddet uygulamadığını belirten Öztürk, "Haksız olarak ceza çektiğimi düşünüyorum. Çünkü ne dövme ne de kavga var. Sadece bağırdım. Eşim şikayetinden vazgeçmesine rağmen ceza aldım" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!