8 öğrenciye 1 öğretim elemanı düşüyor

Güncelleme Tarihi:

8 öğrenciye 1 öğretim elemanı düşüyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2014 12:04

İzmir'de dördüncü devlet üniversitesi olarak 300 öğrenciyle eğitim vermeye başlayan Katip Çelebi Üniversitesi, öğrenci sayısını 4 yılda 15 kat artırdı.

Haberin Devamı

555 öğretim elemanına karşılık 4 bin 600 öğrencinin eğitim gördüğü üniversitede, 8 öğrenciye 1 öğretim elemanı düşüyor.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, 2010 yılında tıp, sağlık bilimleri ve hemşirelik bölümlerinde 300 öğrenciyle eğitime başladıklarını, aradan geçen 4 yılda 244'ü yabancı olmak üzere toplam 4 bin 600 öğrenciye ulaştıklarını dile getirdi.

Devletin büyükşehirlerde uzun yıllardır üniversite kurmadığını, hem bu sebepten hem de isimlerinden dolayı vakıf üniversitesi olarak algılandıklarını ancak zamanla bu algıyı kırdıklarını ifade eden Akhan, ilk yıllarda bazı bölümlerde öğretim elemanı sayısının öğrenci sayısından fazla olduğunu dile getirdi.

Üniversitelerinde 51'i profesör, 74'ü doçent olmak üzere 555 öğretim elemanının 12 fakülte, 23 lisans, 4 ön lisans, 3 enstitü, 1 yüksekokul, 2 meslek yüksekokulu, 18 merkezde eğitim verdiğini anlatan Akhan, 8 öğrenciye 1 öğretim görevlisinin düştüğünü söyledi.

Bazı devlet üniversitelerindeki öğrenci sayısının 60-70 binleri bulduğunu ancak kendilerinin 10-20 bin arasında öğrenciyle eğitim vermek istediklerini ifade eden Akhan, "Özel üniversite gibi çalışıyoruz. Öğrencinin, öğretim üyesinin adaptasyonu az öğrenciyle kaliteyi bozmadan daha mümkün. Hedefimiz Türkiye'deki ilk 10 üniversite arasına girmek" dedi.

Yeni kampüsler yapılıyor

Restorasyonu devam eden Çiğli'deki eski Tekel Yaprak Tütün İşletmeleri Tesisleri'nde eğitim verdiklerini, Bayraklı'ya kurulacak şehir hastanesinin üst bölümünde 1,5 milyon metrekare yer aldıklarını ifade eden Akhan, "Onun ihaleleri yapılıp master projesi çiziliyor. Sağlıkla ilgili alanları, sosyal bilimlerdeki alanları Bayraklı'ya yapacağız. Aliağa bizim için çok önemli. Büyük bir liman yapılıyor. Tekne, gemi imalatları yapılıyor, petro kimya var. Bizde de gemi inşaatı, denizcilik fakültesi var. Aliağa'da bir yerimiz olabilir. Toplamda 3 kampüsümüz olacak gibi" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!