Cumhurbaşkanı ve Başbakan’dan öğretmenlere telefon mesajı

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı ve Başbakan’dan öğretmenlere telefon mesajı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2014 10:13

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, öğretmenlerin cep telefonlarına gönderdiği mesaj ile yeni eğitim ve öğretim yılını kutladı.

Haberin Devamı

Erdoğan, öğretmenlere gönderdiği mesajda, "Değerli öğretmenim, 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılınızı kutlar; sağlık, esenlik ve başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, okul sıralarındaki çocuklar ile gençlerin, yarınlarından emin, istikrarlı, mutlu ve huzurlu bir Türkiye'nin habercileri olduğunu belirtti.

Erdoğan, 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı'nın başlaması için yayımladığı mesajda, bölgesinde ve dünyada söz sahibi olmayı başarmış Türkiye'yi daha da ileriye, eğitimli, nitelikli, rekabetçi, çalışkan ve her zaman bilginin takipçisi olmayı ilke edinmiş nitelikli insan gücünün taşıyacağını ifade etti.

Çocukları ve gençleri yarınlara en iyi biçimde hazırlayabilmenin yolunun kaliteli bir eğitimden geçtiğini belirten Erdoğan, "Her yönden gelişmiş güçlü Türkiye hedefine doğru ilerlemeye devam ettiğimiz bu süreçte en büyük umudumuz, okul sıralarında oturan çocuklarımız ve gençlerimizdir. Onlar parlak geleceğimizin, yarınlarından emin, istikrarlı, mutlu ve huzurlu bir Türkiye'nin habercileridir" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında şunlara yer verdi:
"Bizler, çocuklarımıza ve gençlerimize yaptığımız yatırımların, geleceğimize yatırım olduğunun bilinciyle, eğitim alanındaki çalışmalara büyük önem vermeye devam edeceğiz. Özellikle son yıllarda hayata geçirilen reformlar ve projeler, eğitimde kalitenin yükseltilmesine yönelik çalışmalarda ciddi bir mesafe katedilmesini de beraberinde getirdi.

Amacımız, her şeyden önce çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğe daha iyi hazırlanmalarını sağlamak, bu çerçevede altyapı eksikliklerini gidermek ve eğitimin önündeki engelleri aşmak suretiyle kızlarımız başta olmak üzere tüm çocuklarımıza en iyi koşullarda eğitim imkanı sunmak, tüm okullarımızı bilim ve teknolojideki yeniliklerden yararlanabilir hale getirmek."

Erdoğan, eğitim çağındaki çocukların ve gençlerin, okul öncesinden üniversiteye en iyi koşullarda yetiştirilmelerinin, donanımlı, birikimli, dünyayı takip eden, çağın yeniliklerine hakim bireyler olarak hayata atılmalarının Türkiye için büyük önem taşıdığını vurgulayarak, yeni eğitim-öğretim yılında tüm eğitim camiasına başarılar diledi.

Cumhurbaşkanı ve Başbakan’dan öğretmenlere telefon mesajı

Davutoğlu ise, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Sevgili öğretmenlerim, değerli meslektaşlarım, yeni öğretim yılınız kutlu olsun. Sağlık ve başarılarla dolu nice yıllar diliyor, tüm öğrencilerimizin gözlerinden öpüyorum."



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!