Başkanların ilginç öyküsü

Güncelleme Tarihi:

Başkanların ilginç öyküsü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2014 10:09

ALMANYA Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin (BA-DER) düzenlediği gecede Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yılı kutlandı.

Haberin Devamı

Almanya’da yaşayan Balıkesirlileri buluşturan gecenin en ilginç yanı ise Duisburg ve Balıkesir Karesi Belediye Başkanlarının ortak yanı oldu. Duisburg’a ikinci dönem belediye başkanı seçilen Erkan Kocalar, Türkiye’de doğup yıllar önce Almanya’ya gelmişti.

30 Mart yerel seçiminde Balıkesir’in Karesi ilçesi Belediye Başkanlığına seçilen Yücel Yılmaz’ın da Bottrop’da doğan bir madenci çocuğu olması ilginç bir tesdadüf olarak değerlendirildi.

ANADİLİMİZİ UNUTTURMAYIN

Almanya’ya ilk gelen madencilerden olan babasının 1982’de malulen emekli olduğunu açıklayan Yücel Yılmaz; “1975’te Bottrop da dünyaya geldim.7-8 yaşlarında vatanımıza kesin dönüş yaptık. Yıllar sonra ilk kez belediye başkanı olarak sizlerleyim. Çocuklarımızın kültürlerini tanıyarak yetişmelerine destek olmaya hazırız. Anadilimizi kesinlikle unutmamamız gerekli. Sizlerden gelecek yatırım talebini en ciddi bir şekilde değerlendirme sözü veriyorum” dedi.

Balıkesirliler Derneği Başkanı Önder Bulaşma ile Erkan Kocalar ve Balıkesir’in 6 Eylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu da birer konuşma yaptı.
Duisburg Akkurt Düğün Salonu’ndaki gecede türküler, şarkılar söylenip yöresel oyunlar oynandı.

Gecenin ilerleyen saatlerinde sahne alan Türk Sanat Müziği sanatçısı İsmail Özkan da şarkılarıyla salonu coşturdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!