Bank Asya hisselerinde flaş gelişme

Güncelleme Tarihi:

Bank Asya hisselerinde flaş gelişme
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2014 00:53

Bank Asya hisseleri bugün birinci seanstan itibaren işleme açıldı. 7 Ağustos tarihinde hisse sırası işleme kapatılan Bank Asya bugün açılışta yüzde 11,29 gerileyerek taban fiyat olan 1,10 liraya geriledi. İkinci seansta daha da düşen hisseler ikinci seansın taban fiyatı olan 0,99 liraya geriledi. Günlük kayıp yüzde 20,16'yı buldu.

Haberin Devamı

7 Ağustos'tan beri işleme kapalı olan Bank Asya bugün birinci seanstan itibaren işleme açıldı. Açılışta yüzde 11,29 gerileyen Bank Asya hisseleri taban fiyat olan 1,10 liradan güne başladı. İkinci seansa da ikinci seansın taban fiyatı olan 0,99 liradan başlayan Bank Asya hisselerinde günlük kayıp yüzde 20,16'yı buldu.

Bank Asyanın ikinci seansta da taban fiyatına ulaşmasıyla piyasa değeri 891 milyon liraya geriledi. Bank Asya hisseleri 7 Ağustos'a işleme kapatılmadan önce bankanın piyasa değeri 1 milyar 116 milyon liradaydı.

Öte yandan Bank Asya hisseleri ile ilgili Borsa İstanbul'dan açıklama geldi. Borsa İstanbul'dan KAP'a yapılan açıklamada Bank Asya hisselerinin kredili alım ve açığa satış işlemlerine kapalı olduğu ve brüt takas uygulamasına tabi olma durumunun devam ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

Borsa İstanbul Bank Asya hissesinin işleme kapatılmasına gerekçe olarak ortaklık yapısındaki belirsizliği göstermişti.


Bank Asya hisselerinde flaş gelişme
BANK ASYA’YA MALİYE’DEN ŞOK HABER

Bank Asya hisseleri kapatılmadan önce 1,24 lira seviyesinde bulunuyordu. 7 Ağustos tarihinde hisselerin işleme kapatıldığı gün Bank Asya hisseleri yüzde 5,34 değer kaybetmişti.

İBRAHİM TURHAN: OLAYLAR HEPİNİZİN GÖZÜ ÖNÜNDE CEREYAN ETTİ

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, Bank Asya'nın işleme kapatılmasının yabancı yatırımcıya etkisine ilişkin, "Düzenleyici ve denetleyici önlemler piyasa ekonomisinin bütün kurum ve kurallarıyla sağlıklı bir şekilde işlemesini yönetmeye odaklanır. Olaylar hepimizin gözünün önünde cereyan etti" dedi.

Bank Asya'nın bugün 1. seanstan itibaren borsada yeniden işleme açılmasına ilişkin soruya Turhan, bu konunun çok hassas olduğunu belirterek, bu konuda yazılı açıklamalarla yetinilmesi gerektiğini kaydetti.

Geçtiğimiz hafta SPK Başkanı Vahdettin Ertaş en son alınan kararın mevcut kapalılık halinin devamı yönünde olduğunu söylerken "Yeni bir karar alınmadığı sürece kapalılık hali devam edecek" demişti.


Bank Asya hisselerinde flaş gelişme
BANK ASYA HİSSELERİNDE SERT DÜŞÜŞ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!