Fenerbahçe dikkat!

‘SARI LACiVERTLiLER, HEP TOPA DAHA FAZLA SAHiP OLAN TAKIM AMA ÜRETKENLiK VE SONUÇ SIKINTISI YAŞIYOR’

Haberin Devamı

F.BAHÇE topla çok oynamasına karşın fazla pozisyon bulamadı. Bunu nasıl değerlendirirsiniz?
- Bir bal yapmayan arılar var, bir de bal yapan arılar var. Fenerbahçe’nin topla çok oynaması, tam olarak beklenen oyunu ortaya koyduğunu göstermez. İstatistiki veriler futbolda her zaman doğru sonuca işaret etmez. Fenerbahçe, rakip kim olursa olsun, hep topla daha fazla oynayan taraf oluyor. Ama Fenerbahçe çabukluk, üretken olma ve sonuca gitme konusunda sıkıntı yaşayabiliyor.
- Karşılaşmayı genel olarak nasıl değerlendirirsiniz?
- Kalite olarak belki beklediğimin altında kaldı ama atmosfer olarak tribün ve saha içi davranışları olarak beklentimin ve beklenenin çok üzerinde bir maç oldu. Bunun ilk sebebi futbolcuların saha içindeki iyi niyeti ve futbolcuya yakışır davranışları, ikinci olarak da bu davranışlara destek veren tribündeki Trabzonspor taraftarıydı. Her şeye rağmen yeni bir takım olan ve belki de ilk kez oynayan bir Trabzon olmasına rağmen teknik ekip Fenerbahçe’yi iyi analiz etmiş. Sahada gerçekten de akıllı bir Trabzonspor vardı. Bordo mavililer ne yaptı:
1-Kalesine yakın oyandı. Emenike, Sow ve Kuyt’ın defans arkası koşularını önledi.
2-Caner ve Gökhan’ın çıkışlarına müsaade etmedi.
Bu iki unsur Fenerbahçe’nin en önemli gol yolları. Ve Trabzonspor, bunları son derece başarılı tıkadı.

Haberin Devamı

BÖYLE DERBi iSTiYORUZ

- Sonunda kavgasız gürültüsüz bir Trabzonspor-Fenerbahçe maçı izledik. Bunu nasıl yorumlarsınız?
- Böyle derbileri Türkiye izlemek istiyor. Sonucu ne olursa olsun artık böyle derbiler izlemeliyiz. Keşke Fenerbahçeli taraftarlar da bu maçı yerinden izleseydi. Trabzonlu dostlarıyla, kardeşleriyle birlikte olsaydı. Ama Türkiye bunu aşacak. Taraftarlar birlikte maç izleyecek. Taraftarlar Türkiye’de her şeyin sağduyu ile yapılacağını gösterecek. Göstermek de zorunda. Bu öyle bir sezon.

HOCALAR İYİ HAZIRLANMIŞ

- Son yıllarda takımların ve Trabzon şehrinin psikolojisi maçların sonuçlarında etkili oldu. Sizce hocalar takımlarını bu maça iyi hazırlamış mı?
- Bence teknik direktörler hem iyi hazırlanmışlar hem de takımlarını iyi hazırlamışlar. Maçlardan önce beklenen ve ortamı gerek konuşmalar olmayınca, saha içinde ortamı geren/germek isteyen futbolcular da olmayınca ortaya izlenecek bir maç çıkıyor. Belki çok yüksek kalite bir maç değil ama en azından heyecanı olan, gol pozisyonu olan, kaçan pozisyonu olan bir mücadele ortaya çıktı. Baktığımızda Türkiye’de bir çok takım saha içi lideri bulamazken, ki Trabzon da buna dahil, F.Bahçe’nin iki saha içi lideri var. Emre ve Diego. Trabzon, başta bu ikili olmak üzere diğer oyunculara da fazla oynama imkanı bırakmadı.

Haberin Devamı

ÖNE ÇIKAN FUTBOLCU YOK

- Maçta ön plana çıkan oyuncu kimdi sizce?
- Etkili olması beklenen futbolcular sonucu değiştirecek hareketler yapmadı. Maçın geneline baktığımızda her oyuncu birbirine yakın bir grafik ortaya koydu. İki takımda da en iyi oynayan yüzde 80’le oynarken, en kötü de yüzde 60’lar civarındaydı.

Yazarın Tüm Yazıları