Söğüt kuruluş Ankara kurtuluş

Güncelleme Tarihi:

Söğüt kuruluş Ankara kurtuluş
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2014 01:35

Bilecik’in Söğüt ilçesinde her yıl düzenlenen Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri’ne katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türk milletinin ayrışmasına sebep olacak nifak tohumları millet varlığında hiçbir zaman kök tutamayacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Osmanlı Beyliği’nin ilk başkenti olan Söğüt’te “Devletin başına Devlet gelecek” sloganlarıyla karşılanan Bahçeli, Ertuğrul Gazi Türbesi’nde dua etti, törende yaptığı konuşmada ise şunları söyledi:

- “Türk milleti birliğini sağlamak için Söğüt’ten nasıl yola koyulmuşsa Başkent Ankara’da güç ve ülkü birliği yaparak nasıl bağımsız bir Cumhuriyet kurmuşsa, milli birlik ve kimlik üzerindeki tehlikeleri def edecek basireti kesinlikle gösterecektir. Söğüt bir kuruluşun adıysa Başkent Ankara bir kurtuluşun, bir dirilişin yeni baştan doğrulmanın, eskimeyecek adıdır. Bizim açımızdan Söğüt yolundan, düşünden, faziletinden geriye dönüş, geriye kıvrılış yoktur, olmayacaktır.

TÜRKİYE SİZE EMANET

- Aziz vatandaşlarım, Türk milletini öz yurdunda etnik bir topluluk haline indirgeyip kavmiyetçi kimlikten kurtulamayanların Türkmen ruhunu beylikten imparatorluğa götüren kucaklayıcı milli siyaseti de anlaması mümkün değildir. İnancım odur ki bütün olumsuzluklara rağmen dün Söğüt toprağında filizlenip imparatorluğa dönüşen milli kudret, bugün yine sizlerin tertemiz ve asil gönüllerinde yaşamaya devam etmektedir. Türkiye sizlere emanettir, Türk milletinin geleceği sürekli yenilenen ve bizlerin pusulası olan Söğüt anlayışıyla güvence altında olacaktır.

Haberin Devamı

- Bugün burada toplanmamıza vesile olan da Ertuğrul Gazi ile başlayan kutlu yürüyüşün kesintiye uğramamasına duyduğumuz samimi ve kati bağlılıktır. Milletimizin tertemiz evlatları, vatanımız içinde ayrık otlarının bitmesine izin vermeyecektir. Hürmetle yâd ettiğimiz ecdadımız Ertuğrul Gazi’nin ve onun asil evlatlarının kılavuzluğu ağır sorunların aşılmasına yardımcı olacaktır. Büyük Türk milleti tarihte olduğu gibi yine hak ettiği yere yükselecektir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!