Beşiktaş’a 9.3 milyon dolarlık ihmal faturası!

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş’a 9.3 milyon dolarlık ihmal faturası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2014 16:18

Siyah beyazlı kulüpten 9.3 milyon dolarlık alacağını 6.5 milyona indirmeyi kabul eden Aktif Reklam, taksitte aksaklık yaşanması üzerine, "Ödemeler zamanında yapılmazsa paranın tamamı tahsil edilir" maddesini yürürlüğe soktu.

Haberin Devamı

Sabah Gazetesi’nin haberine göre; 70 milyon dolarlık kredi arayışını neticelendiremeyince stat inşaatında, ödemelerde ve borçların yapılandırılmasında sıkıntı yaşayan Beşiktaş, Aktif Reklam ile yine mahkemelik oldu. Daha önce mahkeme kararıyla söz konusu firmaya 9.3 milyon dolar ödemek zorunda bırakılan siyah-beyazlılar, ardından muhataplarıyla oturup anlaşmış ve meblağı 6.5 milyon dolara çekmişti. Borç taksitlendirilirken yeni anlaşmaya, "Ödemelerin zamanında yapılması, yapılmadığı takdirde meblağın tamamının tahsili" şartı da konulmuştu. Ancak Beşiktaş, 700 bin dolarlık son taksiti ödemekte gecikince başı ağrıdı.

SÜRE İSTEDİ AMA...

1.5 ay önce yaşanan olayda siyah-beyazlı idareciler, Aktif Reklam'dan ödeme için birkaç gün süre istedi. Ancak karşı taraf söz konusu maddeyi yürürlüğe sokarak, anlaşmayı tek taraflı bozdu ve Beşiktaş'tan 9.3 milyon doların tamamının ödenmesini talep etti. Bunun üzerine taraflar yeniden mahkemelik oldu. Siyah-beyazlı kulübün yetkilileri konu hakkında, "Ödemede bir problem vardı. Aktif Reklam'la görüştük ve birkaç gün müsaade istedik. Onlar, sözleşmeyi tek taraflı bozma yolunu tercih etti. Muhataplarımızla yeni bir yargı süreci yaşanacak" açıklamasını yaptılar.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ 4 MİLYON DOLARA ÇÖZEBİLİRDİ

Beşiktaş, 2004'te stadın reklam alanlarını pazarlamak için Aktif Reklam'la anlaşmış ancak daha sonra sözleşmeyi feshetmişti. Aktif Reklam da Beşiktaş'ı mahkemeye vermiş, siyah-beyazlılar davayı kaybetme durumu belirince, karşı tarafla masaya oturmuştu. 4 milyon dolara anlaşmaya yaklaşılırken bazı yöneticilerin, "Biz davayı kazanırız, neden bu parayı verelim?" telkini üzerine, görüşmeler sonlandırılmış, mahkeme sonucunda Beşiktaş 9.3 milyon dolar ödemeye mahkum edilmişti. Orman döneminde yeniden Aktif Bank'la masaya oturulmuş borç 6,3 milyon dolara indirilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!