Teknede Mogan kritiği

Güncelleme Tarihi:

Teknede Mogan kritiği
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2014 01:18

Kirlilik nedeniyle her geçen gün kan kaybeden, suyun yosun tuttuğu ve balık ölümlerinin yaşandığı Mogan Gölü’nü kurtarmayı amaçlayan Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, yarın TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’yla bir araya gelip, tekneyle göl turu atacak.

Haberin Devamı

Ankara Hürriyet’in kirlilik nedeniyle defalarca manşete taşıdığı Mogan Gölü’nün kurtarılması için düğmeye basıldı.

Yosun tutan ve son günlerde balık ölümlerinin yaşandığı Mogan’ı temizleyerek, tekrar canlandırmak için harekete geçtiklerini söyleyen Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, gölün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkisinde olduğunu hatırlatarak, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve bakanlar İdris Güllüce ve Veysel Eroğlu’yla birlikte yarın gölde bir araya geleceklerini kaydetti. Gezi teknesinde buluşacaklarını anlatan Duruay, “Gölün durumunu bakanlarımıza ve Meclis Başkanımıza göstereceğim. Bazen insanların gözleriyle görmesi daha iyi” açıklamasını yaptı. “Gölü biz insanlar kirlettik, bizler temizlemeliyiz” diyen Duruay konuyla ilgili şunları söyledi:

Haberin Devamı

KENDİLERİ GÖRMELİ

“TBMM Başkanımız Cemil Çiçek, Çevre ve Şehircilik Bakanımız İdris Güllüce ile Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu Mogan’da gezi teknemizde misafir edeceğiz. Belki Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek’in de katılma durumu olabilir. Gölümüz ile ilgili ne yapabiliriz, nasıl bir çalışma yürütebiliriz bunu konuşacağız. Çünkü ben ne kadar anlatsam veya rapor hazırlasam da Mogan’daki felaketi kendi gözleriyle görmelerinin daha iyi olacağı kanısındayım.

TEK YETKİLİ OLMALI

Gölde tek bir yetkili olmalı. Birden fazla yetkili olduğu zaman karmaşa yaşanıyor. Sorumluluk tek bir kurumda toplanmalıdır. Mogan’ın su kaybı ve kirlenmesi sadece Gölbaşı’nı ilgilendiren bir konu değil. Ankara’yı ve Türkiye’yi de yakından ilgilendiriyor. Amatör balıkçılık yapan arkadaşlarımız göle olta attıklarında balık yerine yosun tutuyor. Biz bu gölde çocukluğumuzda çok yüzdük, karşıdan karşıya geçtik. Ama biz çocuklarımıza yüzmeyi havuzlarda öğretmek zorunda kaldık. Doğal hayatı yıpratmadan gölümüzün kurtarılması lazım. Biz gölümüzün temizlenmesi ve canlanmasını istiyoruz. Biz bu dönemde gölümüzü kurtaracağımıza inanıyorum.”

Haberin Devamı

DEFALARCA GÜNDEME GELDİ

Ankara Hürriyet, Mogan’da yaşanan çevre kirliliğini ve duyarsızlığı defalarca gündeme getirmişti. Mogan’da yıllardır devam eden sorunları sayfalarına taşıyan Ankara Hürriyet, “Gören yok duyan yok”, “Mogan’da felaket”, “Mogan’da çöp adası”, “Dragonun kir şoku”, “Başkan da dertli” gibi birçok haber ve manşetle felakete dikkat çekmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!