Beştepe karıştı

Güncelleme Tarihi:

Beştepe karıştı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2014 01:27

Zlatko Krmpotiç adının geçmesiyle başlayan tartışmalı süreç, krize döndü.

Haberin Devamı

Bursaspor maçı öncesinde kulüpte tansiyon yükselirken, yeni teknik adam isimlerinin maç öncesi konuşulmaya başlandığı, maçı izlemeye çağrılan yabancı bir antrenörün İstanbul’da konaklatıldığı iddia edildi. Maçtan sonra ise Cavcav, operasyon yapıp Mustafa Kaplan’ın görevine son verdi.

Gençlerbirliği, sahasında Bursaspor’a 2-1 yenilirken, maç öncesi ve sonrasında yaşananlar, Beştepe’nin içten içe karıştığını ortaya çıkardı. Kırmızı-siyahlı ekipte 80’li yılların sonunda forma giyen Zlatko Krmpotiç’in, kulübe yeni bir görevle dönüş süreci, krize yol açarken, Bursaspor maçı bitiminde, Başkan İlhan Cavcav, teknik direktör Mustafa Kaplan’ın görevine son verdi.

Ligin ikinci haftasında teknik direktör değişikliği ile sonuçlanan olayların perde arkasında ise ilginç gelişmeler ve türlü iddialar var.

Haberin Devamı

İlk iddiaya göre; Zlatko Krmpotiç, Sırp oyuncularla iletişimi sağlamak için takıma getirilirken, Başkan İlhan Cavcav’ın kafasında, ileriye dönük kendisini teknik direktör yapma fikri vardı. Ancak, gerek takım içinde, gerekse kulüpte, Zlatko’ya yönelik tepki bu düşüncenin rafa kalkmasına yol açtı.

İkinci iddiaya göre; Sırp oyuncuların sözleşmeleri dışında, kendileri ve menajerleri ile geçmişte yapılan özel bir protokolün olduğu ileri sürüldü. Bu bilgi, Başkan İlhan Cavcav ile paylaşıldı, hatta bu belgeler Cavcav’a sunuldu. Sırp oyunculardan biri, bu özel protokol nedeniyle, ülkesinde davalık oldu.

Üçüncü iddiaya göre; Çaykur Rize maçının devre arasında teknik ekipte değişiklik yapmayı kafasına koyan Başkan İlhan Cavcav’ın önüneAhmet Akcan ismi getirildi. Kırmızı-siyahlı ekipte daha önce görev alan teknik adamlardan biri de yöneticiler vasıtası ile yeniden takıma dönmek için temaslarda bulunurken, bununla ilgili başkan Cavcav’ı ikna çalışmaları hız kazandı. Daha da ilginci, yabancı bir antrenör Bursaspor maçında takımı izlemek için Ankara’ya davet edildi. Ancak, ortalığın karışmasını istemeyen yönetim, teknik adamı İstanbul’da konaklatırken, o isim de maçı televizyondan seyretti.

Haberin Devamı

Bu arada, maçtan hemen sonra soyunma odasına inen Başkan İlhan Cavcav’ın ağır eleştiri getirdiği, söylediklerinin yapılmadığını gerekçe gösterip yenilginin sorumlusu olarak, teknik ekibi hedef tahtasına koyduğu belirtildi. Başkan odadan ayrıldıktan sonra ise oyuncuların, “Kaybettiysek hepimiz kaybettik. İyi oynadık ama şanssızdık. Sorumlu varsa hepimiziz” dediği öğrenildi.

İlk aday Prosinecki

Gençlerbirliği yeni arayışlara başlarken, ilk adayın daha önce Kayserispor’u çalıştıran Hırvat teknik adam Robert Prosinecki olduğu ve kendisiyle temasa geçildiği belirtildi. Ersun Yanal’a teklif götürüldüğü, ancak Yanal’ın bu sezon çalışmayı düşünmediğini ilettiği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!