EGO Cepte arıza yaptı

EGO’nun şehir içi bilgi sistemi -EGO Cepte ve Otobüs Nerede- son 10 gündür hatalı çalışıyor.

Haberin Devamı

Şöyle ki:

* Araçlar sistemde bir gözüküp, bir gözükmüyor. (408 Güneşevler, 143 Opera)

* Sistemdeki haritada otobüs dakikalarca bir durakta bekliyor gibi görünürken aniden bambaşka bir durağa atlıyor.

* ‘Otobüs ne zaman gelecek’ menüsünde ‘8 dk kaldı’ yazmasına karşın bir bakmışsın otobüs gelmiş bile. (Mesela 439 no’lu EGO)

* Haritada ‘114 no’lu otobüs duraktan gidiyor’ gibi görünürken, durakta 408 no’lu otobüsün geçtiğine tanıklık ediyoruz.

* Aynı şekilde ‘174 no’lu otobüs geldi’ derken 130 no’lu aracın Hacettepe’ye gittiğini görüyoruz.

Son dönemlerde bu tip sorunları çok sık yaşamaya başladık. Yazılımda bir sorun olduğu kesin.

Osman D.

Kâr hırsı ulaşımdaki rahatlığı yok etti

Haberin Devamı

Ring seferleri Ankaralıyı çileden çıkarıyor. Örneğin:

* Eryaman’dan ringe bindiniz, Ümitköy e gideceksiniz. Sincan, Güzelkent, Eryaman, Etimesgut’u turladıktan sonra Ümitköy metro istasyonuna ulaşıyorsunuz.

* Bu tur saatler sürüyor. Ulaşım arap saçına dönüyor. İstanbullunun özendiği, ‘Ankara’daki ulaşım rahatlığı’ artık son buldu.

* Sincan’dan Çayyolu’na ring ile metroya yolcu taşımak, ‘Zihni Sinir’i bile sinir eder ve kış aylarında sistemi şişirir.

* Yakında üç vagonlutrenleryetmez izdiham olur. Kızılay’a gitmek çileye döner.

* Sayın Başkan’ın aklı fikri kârda. Vatandaş çile çeksin,belediye kâr etsin. Velhasıl, Büyükşehir’in kâr hırsı, bu rahatlığı yok etti.

Metin ALTAY

Paşa’nın huzurunu seyyar kaçırdı

EGO Cepte arıza yaptı

Çankaya Kaptanpaşa Sokak’ın girişindeki bu toz, pislik içindeki plakasız araçtan her gece gıda maddeleri satılıyor. Hemen karşıda oturan elçilere yani dünyaya rezil oluyoruz. Ne zabıta ne de polis, ilgilenen yok. Plakasız aracı, hele tam da trafik lambasının altında duruyorken hiçbir yetkilinin görmemesinin malum sebebi ne acaba? Geceleri yanındaki kaldırıma müşterileri için tabureler koyuyor, dükkanmışçasına afişler asıyor, kaldırımı sokak sakinlerinin ailecek yürüyemeyeceği hale getiriyor. Kaptanpaşa Sokak sakinleri olarak sağlıksız, trafiği ve huzuru bozan bu duruma karşı yasaların uygulanmasını istiyoruz.

Haberin Devamı

Güven AK

Burun sızlatan manzara

Bize her yer konteyner

EGO Cepte arıza yaptı

Mamak’a bağlı Balkiraz Mahallesi Mamak Caddesi’nde çöp konteyneri yok. Mamak halkı çöplerini olduğu gibi sokağa döküyor. Poşetin ağzını bağlayıp balkondan atana dahi bizzat şahit oldum. Güneşin de etkisiyle pis kokunun şiddeti 10 kat daha artarak herkesi rahatsız ediyor. Bu mide bulandırıcı görüntü başkent sokaklarına hiç yakışmıyor.

Kadir EROL

KISA... KISA...

* Doğukent Bulvarı’nın Oran tarafında bir alt geçit var. Söz konusu alt geçitte yaklaşık bir buçuk yıldır ‘taş kaplama’ işi yapılıyor. Yani yolun bir şeridi sürekli kapalı. Bu durum, özellikle sabah ve akşam saatlerinde trafik sıkışıklığına, zaman ve yakıt kaybına neden oluyor. Sürücüler arasındaki gerginlik de cabası... Tamamı azami 2-3 ayda bitirilebilecek bir işin bu kadar uzun sürmesini anlamak mümkün değil.

Haberin Devamı

A. MARTUN

* Batıkent Ergazi Mahallesi’ndeki Başkent Oto Sanayi’nin önünde bulunan kavşakta bir rögar kapağı yerinden çıkmış. Araçların rögarın üzerinden geçerken neden olduğu gürültü, mahallede huzur bırakmadı. Tüm site sakinleri olarak Mavi Masa’ya şikayetimizi ilettik ancak ilgilenen olmadı. Vatandaşın bu tür rahatsızlığıyla ilgilenmek için illa ölümlü kaza mı olması gerekiyor?

Necdet ÇAĞIRICI

* Büyükşehir Belediyesi, posta kutumuza bir tebligat bırakmış. Bilgi almak için aradığımızda, 526 ve 548 TL’lik iki ayrı asfalt borcumuz olduğu söylendi. Evler asfalt atılan caddeye bakmadığı halde nedir ücret? Biz vatandaş olarak asfalt parasının tamamını ödeyeceksek belediye neden var?

Haberin Devamı

G.G.

Yazarın Tüm Yazıları