Bayilik isteyenler dikkat

Güncelleme Tarihi:

Bayilik isteyenler dikkat
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2014 14:06

Ekonomist Dergisi bu haftaki kapağını Franchising 100 araştırmasına ayırdı. Yılda iki kez tekrarlanan araştırmada, bayi ağına göre Türkiye’nin en büyük 100 franchising şirketini sıralanıyor. Dergi, yıl sonuna kadar verilecek bayilik sayısına ve koşulların ne olduğuna da yer veriyor.

Haberin Devamı

Şirketler, yıl sonuna kadar 2 bine yakın yeni şube açılması için girişimcileri davet ediyor.

Derginin bugün piyasaya çıkan sayısında yer alan diğer konular da şöyle:

- Türkiye Jokey Kulubü Başkanı Serdal Adalı ile röportaj. Türkiye’de at sahibi sayısının sürekli büyüdüğünü belirten Adalı, TJK olarak Antalya, Konya ve Samsun’da hipodrum açılması için çalıştıklarını söylüyor. Özelleştirme için de “Yurt dışında acelece yapılan özelleştirmeler atçılığa zarar verdi” diyor.
- Dövizin ateşi yeniden yükseliyor mu? Şimdilik öyle görünüyor. Devamı gelecek mi? Uzmanlara, analistlere sorduk, 1,3 ve 12 ay için forward kurlarına yer verdik.
- Şevket Sabancı’nın çocuklarıyla birlikte kurduğu Esas Holding’te, gayrimenkul yatırımları, Pegasus’tan sonra ikinci sırada yer alıyor. Gayrimenkul yatırımlarının yönetici ortağı Kazım Köseoğlu, yeni yılda 3 yeni AVM’nin devreye gireceğini, hedefin 10 AVM’den oluşan zincir oluşturmak olduğunu söylüyor. Köseoğlu, “Önümüzdeki 4 yılda yurtiçinde 100 milyon dolar kira toplamayı hedefliyoruz” diyor.
- Yılın ikinci çeyrek büyüme oranı, iş dünyasında hayal kırıklığı yarattı. Orhan Karaca, ilk yarının büyüme analizini ve önümüzdeki 6 aya ilişkin tahmini ‘Gösterge’ sayfalarında kaleme aldı.
- Lüks otolar caddeleri süslüyor. Yeni oto satışlarının yanında ikinci el lüks oto satışlarını, piyasanın dinamiklerini en büyük oyuncu ile konuştuk.
- Ramiz Köftecisi, Akhisar’dan Türkiye’nin dört bir tarafına yayıldı. Şirket, şimdi de yurtdışında büyüme adımları atıyor. Bu kez tek başına değil, Çolakoğlu Grubu’nun genç üyeleriyle birlikte yurt dışına açılacak.
- Troller, sosyal medyanın vazgeçilmezleri oldu. İyi de kazandıkları paraların vergilemesi nasıl olacak? Yazarımız Onur Elele, kaleme aldı. Her trolün okuması gerekiyor…

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!