Gültepe’nin efsane başkanı Erten’e vefa

Güncelleme Tarihi:

Gültepe’nin efsane başkanı Erten’e vefa
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2014 01:23

KONAK Belediyesi, Gültepe’de geçen dönem yapılan Çınartepe Rekreasyon Alanı’nı yeniden düzenleyerek adını da Aydın Erten Rekreasyon Alanı olarak değiştirdi. Başkan Sema Pekdaş’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene DİSK Genel Başkanı Kani Beko’nun yanı sıra CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, Erten’in ailesi ve dostları da konuk katıldı.

Haberin Devamı


1973-1980 yılları arasında, o dönem ilçe olan Gültepe’nin iki dönem başkanlığını yapan Aydın Erten’in hayatından kesitlerin yer aldığı filmin gösteriminin ardından konuşan Pekdaş, çam ağaçlarıyla kaplı, eşsiz Körfez manzarasına sahip Çınartepe’deki ormanlık alanın ‘İzmir’in balkonu’ olarak anıldığını dile getirdi. Başkan Pekdaş, inancıyla, duruşuyla, halkçı belediyecilik anlayışıyla gönüllerde yer eden Aydın Erten’in adını, CHP Grubu’nun önerisiyle taçlandırdıklarını söyledi.

NELER VAR? Çam ağaçlarıyla kaplı 85 dönüm alana sahip Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı’nda çocuk oyun alanları, 760 metre uzunluğunda tartan pist, seyir teraslarının yanı sıra işletmeciliğini Konak Belediyesi’nin yaptığı bir de kafeterya bulunuyor. Her gün 07.00-23.00 saatleri arasında kahvaltıdan ızgaraya kadar zengin menüsüyle hizmet verecek alan aynı zamanda İzmirlilerin doğayla iç içe keyifli vakit geçirme imkanı sağlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!