Eskişehir'de "sarı bisiklet" etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirde sarı bisiklet etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2014 13:29

"Sarı bisiklet" sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte, yaklaşık 1200 kişi sağlıklı yaşam için bisiklete bindi.

Haberin Devamı

ETİ ve Aktif Yaşam Derneği tarafından hazırlanan proje kapsamında Espark AVM açık otopark alanında bir araya gelen bisiklet sürücüleri, şehir merkezinde belirlenen 7 kilometrelik parkurda pedal çevirdi. Bisikletliler, daha sonra etkinlik alanında hazırlanan aktivitelere katıldı.

ETİ İcra Kurulu Başkanı Hakan Polatoğlu, projeyi hazırlarken 7'den 70'e herkese dokunmayı hedeflediklerini söyledi. Etkinliğe bütün Eskişehirlileri davet ettiklerini belirten Polatooğlu, "Hareketli ve sağlıklı yaşamın en eğlenceli yollarından biri olan bisiklet ile bugün tüm Eskişehirlilerle keyifli bir gün geçirdik" ifadesini kullandı.

Aktif Yaşam Derneği Kurucusu Mehmet Ali Çalışkan ise dünyadaki "hareketsizlik" sorununa dikkat çekerek, "Hareketsizlik, 2002 Dünya Sağlık Örgütü raporuna göre gelişmiş ülkelerdeki 10 ölüm nedeni arasında sigara, tansiyon, alkol, kolesterol, obezite ve yetersiz beslenmeden sonra 7'inci sırada yer alıyordu" dedi.

Etkinlik kapsamında kayıt yaptırarak çekilişe katılan 10 kişiye sarı bisiklet hediye edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy ve bazı kurum temsilcileri de etkinliğe katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!