Büyük Kaptan'a selamlar....

NASIL bir futbolcu olmak lazım ki bir büyük camianın ismi ile özdeşleşesin?

Haberin Devamı

Nasıl bir insan olmalısın ki bir büyük kulübün isminin bile önüne geçebilesin? Nasıl bir hayat yaşamalısın ki renk ayırt etmeksizin insanlar saygı göstersin? Ve bu nasıl sevgidir ki yıllar geçse de azalmadan devam etsin? İşte bunların cevabıdır Metin Oktay. Her zamankinden daha fazla Metin Oktay ruhuna ihtiyacımız var. Mekanın cennet olsun Büyük Kaptan.
Eskişehirspor’un, maçın ilk yarısında rahat ve iyi pas yapamamasının ana sebebi agresiflikten uzak oyunuydu. Mücadele seviyesindeki bu düşüşün sebebi ise yerlerinde olmayan taraftardı.

COŞKUSU OLMAYINCA

Taraftarın çoskusu olmayınca, G.Saray maçın havasına giremedi ama Eskişehir bu durumu akıllıca kullandı. Özellikle, ikinci yarıda baskı kurulduğu bölümde seyircinin etkisinin çok hissedileceği anlarda bu güçten yoksun olduğu maçta Prandelli, takımına hâlâ sahip değil. Lig başlamış ve hatta Devler Ligi kapıya dayanmış olmasına rağmen hâlâ sistem ve kadro kesinleşmiş değil.

Haberin Devamı

PRANDELLİ İKİ SORUNU ÇÖZMELİ

G.SARAY’ın İtalyan teknik adamının 2 önemli problemi halletmesi lazım.
1-Burak Yılmaz, tek forvet olarak oynamamalı.
2-Sneijder, forvet arkası değil sol çizgi oynamalı.
Galatasaray’ın çehresi ve etkinliği, Umut’un oyuna girip forveti ikilemesi ve Wesley Sneijder’in sol çizgiye geçmesi ile değişti. Fakat daha enteresan olanı, Prandelli’nin,iyi oynayacağı yere geçen ve oyuna ağırlığına koymaya başlayan Sneijder’i oyundan alması oldu.

TREN KAÇABiLiR...

G.SARAY şimdiye kadar 3 önemli maç oynadı. Bu maçlarda, Cimbom’un oyun karakteri olarak ortaya çıkan en önemli nokta, ilk yarıları iyi oynayamamış olması. Bu maçların ikinci yarılarında yapılan değişiklikler ve alınan riskler ile nispeten daha iyi oynadı G.Saray. Tarık, Galatasaray’a gelirken yanında Eskişehir’deki oyununu da getirmiş. Takım değişmiş ama tempo aynı. Fakat Tarık şunu bilmeli ki bu oyun yetmez ve o yüzden üzerine daha fazla koymalı. Dzemaili ise kadroda var olan oyunculardan bir artısının olmadığı bir görüntü verdi.
Geçen hafta ile aradaki farkın sebebi, Bursa’nın yaptığı bireysel hataları yapmayan, daha derli toplu bir rakip olmasıydı. G.Saray, sistemini ve oyuncu arayışını sürdürürken treni kaçırabilir.

Yazarın Tüm Yazıları