Siyasi rüşvete teslim olmayın

Güncelleme Tarihi:

Siyasi rüşvete teslim olmayın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2014 01:57

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, olağanüstü kongre sonrasında oluşan yeni Parti Meclisi ile ilk toplantısını dün yaptı. İktidara sert eleştirilerde bulunan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’i istifaya çağıran Kılıçdaroğlu, hâkim ve savcılara da “Siyasi rüşvete teslim olmayın” diye seslendi.

Haberin Devamı

Türkiye’yi girdaptan çıkarmak için halka umut vermeleri gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Özeleştiri konusunda acımasız olacaklarını” da söyledi. CHP lideri, PM öncesinde yaptığı konuşmada özetle şöyle dedi:

DEMOKRASİ DERSİ VERDİK

“CHP’de kurultaylar olur ama kavgalar da olur algısını yerle bir ettik. Demokrasisi felç olmuş bir ülkede demokrasi şöleni gerçekleştirdik. CHP, demokrasinin en zayıf olduğu dönemde bütün Türkiye’ye demokrasi dersi verdi. Sorumluluklarımız çok daha ağır. Türkiye’yi içinde bulunduğu girdaptan çekip çıkarmak bizim sorumluluğumuzda. Bu umudu vermeliyiz. Herkes gözlerini çevirmiş CHP’ye bakıyor. Bizim sorumluluğumuz çok daha fazla.

YÜZLEŞME BİTTİ ÖNÜMÜZE BAKALIM

Bir şey yapacağız, ‘Geçmişimizle yüzleşmeli miyiz’ tartışmasını bırakacağız. Bizim özgüvenimiz var mı? Var. Hatamız varsa, ‘Hatamız var’ diyeceğiz, korkmayacağız. Geçmişi tartışırsak ne olur? Hiçbir şey olmaz. Kim diyebilir ‘Benim eksiğim yoktur’ diye. Büyüyeceğiz biz, kazanacağız ama hakça bölüşeceğiz. Sosyal devleti güçlendireceğiz. Biz çalmayız, hırsızlık yapmasını bilmeyiz, ahlaki değerlerimiz yüksektir. Yetim malına, kul hakkına el uzatmayız. Biz inançlara, kimliklere saygılıyız.

Haberin Devamı

AKLAMA MAHKEMELERİ

Silivri toplama kamplarını hiç unutmayacağız. Şimdi onu da kaldırdılar, özel aklama mahkemeleri kurdular. Gücü elinde tutanların yaptığı yolsuzlukların araştırılmamasının yollarını buldular ve ortaya çıkardılar. Özel aklama mahkemeleri... Bunları sakın unutmayalım. Şimdi iktidar bütün gücüyle HSYK seçimlerine yoğunlaştı. Başbakanı ziyaret ediyorlar bazıları, özel rüşvet taleplerinde bulunuyorlar: ‘Sizin maaşlarınızı artıracağız yeter ki bizim istediklerimizi HSYK’ya seçin’

SİZ SAYGI DUYACAKSINIZ

Bütün savcılara ve hâkimlere sesleniyorum: Eğer bu ülkede adalete saygı duyulacaksa, o saygıyı önce siz duyacaksınız, siz sağlayacaksınız. Siyasal rüşvete teslim olan bir adaletten adalet beklenemez. Adaleti güçlü kılmak istiyorsanız, ‘Ben siyasal erke bile karşı çıkarım çünkü ben yargıcım, ben toplumun vicdanıyım’ diyecekseniz, siyasal rüşvete karşı çıkacaksınız.

Haberin Devamı

BAKAN İSTİFA ETMELİ

Asansör faciasının sorumlusunu arıyorsan kabinede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’na bakacaksın, sorumlu o. Okuyorum ibret olsun diye, şikâyet ediyor. Biz görüyoruz da sen yeni görmeye başladın. Demek ki çok şükür gerçekleri tespit etti. Beyefendi sanki muhalefet partisinin milletvekili. Bütün bu şikâyetlerin önlemini alması gereken kişi ama şikâyet ediyor. Merak ediyorum o koltukta niye oturuyor? O görevi derhal bırakması ve oradan istifa etmesi gerekir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!