Suikastçıyla beni şüpheli yapmışlar

Güncelleme Tarihi:

Suikastçıyla beni şüpheli yapmışlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2014 01:31

8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı ANAP’ın 18 Haziran 1988’deki kongresinde öldürme girişiminde bulunan Kartal Demirağ ile bu olayı soruşturan eski DGM Savcısı Ülkü Coşkun, bu kez Özal’ın zehirlendiği iddiasıyla açılan soruşturmada ‘şüpheli’ olarak buluştu.

Haberin Devamı

Demirağ hakkındaki soruşturmanın sürdüğü iddia edilirken, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Coşkun’un da arasında bulunduğu 54 sanıkla ilgili takipsizlik kararı verdi. Coşkun, şunları söyledi: “Bu soruşturmayı yapanlara da, yaptıranlara da Allah akıl fikir versin. 1988’de Ankara DGM’de savcıydım. Dönemin Ankara DGM Başsavcısı Nusret Demiral ve rahmetli DGM Savcısı Tevfik Hancılar ile Özal’a suikast soruşturmasını birlikte yaptık. 21 yıl sonra beni, geçmişte soruşturduğumuz şahısla birlikte şüpheli yapmışlar. Bu mantık dışı ve saçma bir suçlama. Böylesine akıl dışı bir soruşturmada şüpheli olduğumdan haberim yoktu. Bana tebliğ edilen herhangi bir karar da yok. Hâkimin kararını da görmedim. Ömrümü anayasal nizamı bozanlarla, bölücülerle, anayasal suçlarla mücadeleye adamış bir savcıyım. Ömrümüzü böyle geçirdikten sonra böyle bir iddiayla soruşturmaya maruz kalmak bana acı ve ızdırap verdi.

Haberin Devamı

O ZAMAN EMEKLİYDİM

Eğer herhangi bir iddia varsa ve görev dönemime ilişkinse, hakkımda zaten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın işlem yapma yetkisi yok. Anayasa, HSYK Kanunu, Askeri Hâkimler Kanunu çok açık. İşlem yapılabilmesi için savcılığıma ilişkin dönemde Adalet Bakanlığı’na, sonrasında ise Askeri Yargıtay’a göndermeleri gerekirdi. Soruşturma 2 yıl önce açılmış ben zaten o zaman emekliydim. Bu yapılanlar hukuk katliamı.” Takipsizlik kararında adı geçenlerden Prof. Dr. Mehmet Ali Oto ise “Hakkımda soruşturma açılmadı. Bana yapılan bir bildirim de yok” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!