Galatasaray 0-0 Eskişehirspor

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray 0-0 Eskişehirspor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2014 18:12

Spor Toto Süper Lig'in 2. Hafta maçında Galatasaray, cezası nedeniyle seyiricisinden yoksun çıktığı maçta Eskişehirspor ile 0-0 berabere kaldı.

Haberin Devamı

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in ikinci haftasında Eskişehirspor ile 0-0 berabere kalarak, ilk puan kaybını yaşadı. Ligin ilk haftasında Bursaspor'u 2-0 yenen ve bu haftayı averajla lider olarak tamamlayan sarı-kırmızılı ekip, milli maçlar nedeniyle lige verilen aradan sonra yaptığı ilk maçında beklentilerin çok altında bir performans ortaya koydu.

İkinci haftada bu sezonki ilk puan kayıplarını yaşayan "Cim Bom", kendi evinde rakibine diş geçiremedi.

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Barış Şimşek, Mehmet Metin, Samet Çavuş
Galatasaray: Muslera, Veysel Sarı, Chedjou, Semih Kaya, Tarık Çamdal, Dzemaili, Yekta Kurtuluş, Selçuk İnan, Sneijder (Dk. 71 Olcan Adın), Bruma (Dk. 60 Umut Bulut), Burak Yılmaz (Dk. 76 Pandev)
Eskişehirspor: Boffin, Kamil Ahmet Çörekçi, Berkay Tolga Dabanlı, Birol Parlak, Kaan Kanak, Lawal, Hürriyet Gücer, Sissoko (Dk. 80 Serdar Özkan), Erkan Zengin (Dk. 76 Causic), Mirkan Aydın (Dk. 63 Ömer Şişmanoğlu), Mori
Sarı kartlar: Dk. 67 Semih Kaya, Dk. 81 Yekta Kurtuluş, Dk. 90+2
Veysel Sarı (Galatasaray), Dk. 69 Sissoko, Dk. 90+2 Lawal (Eskişehirspor)

Galatasaray 0-0 Eskişehirspor

Haberin Devamı

GALATASARAY-ESKİŞEHİRSPOR MAÇINDAN EN GÜZEL KARELER


METİN OKTAY DURUŞU


Ölümünün 23.yıl dönümünde Galatasaray takımı, seremoniye Metin Oktay duruşu ile çıktı.
Sarı kırmızılı kulübün efsane ismi Metin Oktay'ın ölümünün 23.yılında Galatasaray takımında bütün futbolcular sağ elini kalbine götürerek seremoniden Türk sporunun önemli ismini anmış oldu.

Anderlecht maçı öncesi kötü prova

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda 16 Eylül Salı günü Anderlecht ile yapacağı önemli müsabaka öncesi, Eskişehirspor karşısında oldukça kötü bir sınav verdi. Cezası nedeniyle taraftarından yoksun olarak mücadele ettiği maçta vasatın üzerine çıkamayan sarı-kırmızılılarda, ortaya konan futbol Anderlecht karşılaşması öncesi göz doldurmadı.

Sarı-kırmızılı ekipte hiçbir oyuncunun ön plana çıkmaması, beklentilerin yüksek olduğu Sneijder, Burak Yılmaz ve Selçuk İnan gibi oyuncuların da varlık gösterememesi dikkati çekti.

Tarık, Dzemaili ve Pandev ilk maçlarını oynadı

Galatasaray'da yeni transferler Tarık Çamdal, Blerim Dzemaili ve Goran Pandev, ilk maçlarına Eskişehirspor karşısında çıktı.

Maça ilk 11'de başlayan Tarık Çamdal, sergilediği oyunla bu üç isimden en iyisi olarak görülürken, yine ilk 11'de yer alan Dzemaili ise oyunda fark oluşturamadı. İkinci yarıda oyuna alınan Pandev, sahada kilidi açması beklenen isimlerin başında gelmesine karşın, o da beklentilerin altında kaldı.

Prandelli'nin hamleleri işe yaramadı


Sarı-kırmızılı takımda teknik direktör Cesare Prandelli'nin oyuna yaptığı hamleler sonuç vermedi. İtalyan teknik adam, pozisyona girmekte zorlanan takımında, 60. dakikada Bruma'nın yerine Umut Bulut'u oyuna alırken, bu oyuncunun direkten dönen bir topu, Galatasaray adına maçın en önemli pozisyonu oldu.

Müsabakanın 71. dakikasında Sneijder'in yerine Olcan Adın'ı, 76. dakikada ise Burak Yılmaz'ın yerine Goran Pandev'i oyuna sokan Prandelli, bu değişikliklerinden de beklediği verimi alamadı.

Veysel ve Lawal tartıştı

Karşılaşmanın uzatma dakikalarında Galatasaray'dan Veysel Sarı ile Eskişehirspor'dan Adewole Lawal saha içinde tartıştı. Bir pozisyon sonrası birbirlerinin üzerine yürüyen iki oyuncuyu takım arkadaşları sakinleştirirken, hakem Barış Şimşek her iki isme de sarı kart gösterdi.

Dzemaili'nin gol sevinci kısa sürdü

Karşılaşmanın 90+4. dakikasında topu Eskişehirspor ağlarına gönderen Blerim Dzemaili'nin gol sevinci kısa sürdü. Ceza sahası içinde yerden yaptığı düzün vuruşla topu filelere gönderen Dzemaili sevinirken, ardından pozisyonun ofsayt olduğu gerekçesiyle hakem Barış Şimşek'in düdüğünü çalmasıyla birlikte oyuncu büyük üzüntü yaşadı.

57. maçta 25. beraberlik

Galatasaray ile Eskişehirspor lig tarihinde 57. kez karşı karşıya gelirken, 25. kez berabere kaldılar.

İki takımın bugüne kadar ligde 57 maçta Galatasaray 23, Eskişehirspor ise 9 kez kazanmayı başardı. Bugün ortaya çıkan 0-0'lık sonuç ise iki takım arasındaki 25. beraberlik oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!