Rıza Kayaalp gümüşte kaldı

Güncelleme Tarihi:

Rıza Kayaalp gümüşte kaldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2014 17:38

Özbekistan'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda, grekoromen stil 120 kilo sporcumuz Rıza Kayaalp finalde Kübalı rakibi Lopez'e 2-0 mağlup olarak gümüşte kaldı.

Haberin Devamı

Kayaalp, Özbekistan'daki turnuvanın final mücadelesinde Kübalı rakibi karşısında hiçbir varlık gösteremezken Kübalı rakibi Lopez temsilcimizi karşılaşmanın başında çırpma oyunuyla alt etti ve bu oyundan kazandığı puanlarla altın madalyaya uzandı.

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te yer alan Gymnastics Palace Spor Salonu'nda yapılan Dünya Güreş Şampiyonası, grekoromen stil müsabakalarında Kayaalp, akşam seansında çıktığı final maçında Kübalı rakibi Mijain Lopez’e 2-0 yenildi. İlk periyodunda rakibini pasiviteyle yere yatıran ve yaptığı iki çırpma ile 2-0 öne geçen Lopez, mücadelenin ikinci periyodunda da bu üstünlüğünü korudu ve altın madalyanın sahibi oldu.

Final müsabakasını Taşkent’e gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gençlik Hizmetleri Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, güreş federasyonu eski başkanı ve AKP milletvekili Osman Aşkın Bak'la birlikte izledi.

Bu madalya ile birlikte Türkiye’nin şampiyonadaki madalya sayısı da yediye yükseldi. Türkiye’nin biri bayanlarda olmak üzere toplamda 1 altın, 2 gümüş ve 4 bronz madalyası oldu.

Bu arada yarın şampiyonanın son gününde yapılacak grekoromen müsabakalarında 59 kiloda Fatih Üçüncü, 71 kiloda Yunus Özel ve 98 kiloda Cenk İldem madalya umuduyla mindere çıkacak.


SPORCULUĞU KADAR TARTIŞMALI TWEET'LERİYLE DE GÜNDEME GELMİŞTİ
Rıza Kayaalp, spor yaşamı ve kazandığı başarılar kadar Gezi Olayları sırasında atmış olduğu Tweetlerle de gündeme gelmişti. Kayaalp sosyal medya hesabından, "Ermenilere bıraktınız meydanı, Allah belanızı versin eylemci capulcuları" şeklinde mesajlar atınca tepkiyle karşılanmıştı. Daha sonra Mersin'de düzenlenen Akdeniz Oyunları sırasında Türkiye kafilesinin önünde Rıza Kayaalp'in bayrağı taşıması da attığı tweetler nedeniyle eleştirilmişti.

"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!