Takım elbiseyle röveşata

Güncelleme Tarihi:

Takım elbiseyle röveşata
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2014 01:29

Beşiktaşlılar sevmese de bu yazın en ses getiren transferlerini o yaptı. Falcao, Di Maria ve James Rodriguez gibi oyuncuların sözleşmelerinde hep onun imzası var. Portföyündeki oyuncuların piyasa değeri 500 milyon euronun üzerinde. Son 3 ayda 250 milyon euroluk anlaşma bağladı. Ve bütün hikayesi bir gece kulübünde başladı. İşte dünyanın en çok kazanan futbolcu menajeri Jorge Mendes'in hikayesi...

Haberin Devamı

Takım elbiseyle röveşata
Her şey satın aldığı gece kulübüyle başladı. Futbolu bıraktıktan sonra kendi mekanını işletip para kazanmak istiyordu ama futbol onu bırakmadı. 48 yaşındaki Jorge Mendes’in Türk futbol severlerin gözünde düzgün bir imajı yok. Futbolcu transferlerine aracılık yapan menajer Jorge Mendes'in Beşiktaş’a getirdiği oyuncuların hiçbiri takıma istenen katkıyı yapamadı. Fakat dünya ona tapıyor. Financial Times hakkında makale yazıyor. Cristiano Ronaldo onun gibisi görmedim diyor. İşte Portekiz’den dünyaya açılan bir ‘futbolun beyaz yakalısı’ hikayesi…

FUTBOLCULUKTAN PARA KAZANAMADI
20 yıl önce Portekiz’in Caminha kentinde bir gece kulübü açan Jorge Mendes’in hayatı işte o kulüpte değişti. 10 yılı biraz aşkın süre profesyonel futbol oynayan Mendes meşin yuvarlaktan kazandığı paradan daha fazlasını video kiralama dükkanında kazandığını fark ettiği an futbolu bıraktı. İşlettiği kulüp daha sonra futbolcuların gözde mekanları arasında gösterildi. O da menajerliğe soyundu. İlk menajerliğini yaptığı oyuncu Nuno Espirito Santo şu an Valencia’yı çalıştırıyor. Yani uzun süredir bu işin içinde. Peki ya Mendes’in sırrı ne?

Haberin Devamı

Takım elbiseyle röveşata

500 MİLYON EURONUN ÜZERİNDE PORTFÖY
Portföyündeki oyuncuların piyasa değeri 500 milyon euronun üzerinde. Sadece bu yaz transfer döneminde oyuncularının kiralanması ve satışı 250 milyon euroyu buldu. Arjantinli süperstar Angel Di Maria’yı Real Madrid’den Manchester United’a o getirdi. Dünya Kupası’nın yıldızı kolombiyalı James Rodriguez Monaco’dan Real’e onun sayesinde geldi. Son vurucu darbeyi de Falcao ile vurdu. Mendes Monaco’dan Manchester United’a kiralanması operasyonunu gerçekleştirdi.

Takım elbiseyle röveşata

Haberin Devamı

‘ONUN ELLERİNE BIRAKMAKTAN MEMNUNDUM’
Jorge Mendes Cristiano Ronaldo’yu dünya futboluna kazandıran isim. Ronaldo 16 yaşındayken Mendes onu alıp Manchester’a götürdü. Ronaldo o günlerden kalan anılarını şöyle anlatıyor: “İngilizce bilmediğim için konuşulanları anlamıyordum. Mendes benim için transfer işlerimi çözüyordu. İnsana o kadar güven veren tavırları vardı ki her şeyi onun ellerine bırakmaktan çok memnundum” diyor.

Jorge Mendes meşgul bir adam Monaco’nun eski sportif direktörü Tor-Kristian Karlsen onunla ilgli olarak, “Jorge karizmatik biri. Her seviyeden insanla ilişki kurabiliyor. Aynı zamanda iyi giyimli bir centilmen. Oyunun en değerli metası olan yeteneği çok iyi kokluyor” açıklamasını yapıyor.

Haberin Devamı

Takım elbiseyle röveşata

5 ÇOCUK 4 CEP TELEFONU
Eski eşinden iki şimdiki evliliğinden 3 çocuğu olan Mendes ailesine vakit ayırmakta zorlanıyor. 4 tane cep telefonu var. İşlerinin büyük bir kısmını anavatanı Portekiz üzerinden yürütüyor. Portekiz onun için önemli bir merkez çünkü buradan Güney Amerikalı yetenekleri daha rahat izlediğini söylüyor.
Real Madrid Başkanı Florentino Perez onun futbolcularının üzerinde inanılmaz bir etkisi olduğuna inanıyor. Bu yaz neden Falcao’nun Real Madrid’e gelmediği sorusuna cevap veren Mendes, “Radamel Falcao’yu satın alsaydım Mendes’i de Real Madrid’in başkanı yapmak zorunda olurdum” dedi. Avrupa kulüpleri bu yaz 3 milyar dolara yakın transfer harcaması yaptı. Transferin şampiyonu kim bilinmez. Ama şampiyon menajer çoktan belli…
(Bu makale Financial Times’ta Simon Kuper ve Peter Wise’ın yazısından derlenmiştir)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!