Su kavgası Meclis’e sıçradı

Güncelleme Tarihi:

Su kavgası Meclis’e sıçradı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2014 01:29

Başkent’te bir süredir devam eden ve ardı ardına yapılan basın toplantılarıyla alevlenen su kavgası, Büyükşehir Belediye Meclisi’ne de sıçradı. Gökçek, suyun temiz olduğunu kanıtlamak için deney yaparken CHP sıralarından gelen, “Siyasi şov yapmayın” eleştirisine, “Dam başında saksağan, bahçelerde maydanoz, gel bize bazı bazı” sözüyle yanıt verdi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin eylül ayı olağan toplantısının son oturumu, hararetli geçti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başkanlığındaki Meclis oturumuna, bir süredir kentte ‘koktuğu’, ‘ishale neden olduğu’ iddialarıyla gündeme gelen musluk suyu damga vurdu.
Perşembe günü su tartışmalarına cevap vermek amacıyla basının karşısına çıkan ve deney yaparak Ankara şebeke suyunun temiz olduğunu açıklayan Başkan Melih Gökçek, aynı deneyi Belediye Meclisi’nde ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya ile yaptı.

CHP’LİLER ELEŞTİRDİ

Gökçek’in konuşması sırasında CHP Grup Başkan Vekili Doğan Yılmazkaya, “Burası Meclis salonu ve siz siyasi şov yapıyorsunuz. Siz su ile ilgili teknik bilgi verin” dedi. Gökçek, “Ben Meclis’e bilgi veriyorum. Rahatsız oluyorsanız dinlemeyin bu bittikten sonra gelin. Benim bilgim sizi rahatsız edebilir etmesi de en doğal şey” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

BENZETMELİ YANIT

Meclis üyelerine doğru dönen Gökçek, “Arkadaşlar, şov var mı” sorusu üzerine, AK Parti sıralarından alkış sesleri yükseldi. CHP sıralarından yapılan bazı itirazlara ise Gökçek, “Bende şöyle bir örnek vereyim benzetme olsun diye. Dam başında saksağan, bahçelerde maydanoz, gel bize bazı bazı” sözüyle yanıt verdi.

MECLİS’TEN SU DESTEĞİ

Öte yandan Gökçek, Meclis üyelerine önümüzdeki çarşamba günü televizyonda Ankara’nın suyu ile ilgili bir program gerçekleştireceğini söyledi. Gökçek, bu televizyon programının Ankaralılara yaygın bir şekilde duyurulabilmesi için Meclis’ten destek istedi. Başkan Gökçek’in talep ettiği, programın radyo, gazete ve billboardlarda Ankaralılara duyurulması isteği, oylama sonucu Meclis üyeleri tarafından kabul edildi.


ALÂ RESTORAN VE AİLE YAŞAM MERKEZİ TBMM’YE DEVREDİLDİ

Meclis gündemine getirilen, Büyükşehir Belediyesi’ne ait, 38 bin 292 mekrekare alan üzerine kurulu Alâ Restoran ve Aile Yaşam Merkezi’nin TBMM’ye devredilmesi ile ilgili Başkanlık Yazısı da oy çokluğu ile kabul edildi. Başkan Gökçek, TBMM’nin, mevcut yeri ısrarla istediğine vurgu yaparak, “Karşılığında bir şeyler koparmaya çalışıyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak fazlasıyla koparacağız, öyle ümit ediyorum. Belediye Meclis üyelerimizin bir talepleri oldu, ‘Biz burdan yararlanamayacağız mı’ diye. Ben yapılacak olan protokolde Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımızın da bu tesisten yararlanma şartını ısrarla koymak isteyeceğim” diye konuştu.

Haberin Devamı

ESKİ ETLİK GARAJI’NDA EMSAL 4’E YÜKSELTİLDİ

Eski Etlik Garajı hakkında İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun hazırladığı imar planı değişikliğini görüşen Büyükşehir Belediye Meclisi, komisyonun 2.9 olarak belirlediği emsalin 4’e çıkarılması teklifini oy birliği ile kabul etti. Başkan Gökçek, “Burası Eski Garaj yeri ve Özel İdare’den Büyükşehir Belediyesi’ne, oradan da ASKİ’ye sattığımız bir yer. Dolayısıyla buranın 4 emsal üzerinden değerlendirilmesi ASKİ’ye ciddi bir gelir olacaktır” diye konuştu.


BENTDERESİ CADDESİ HACI BAYRAM-I VELİ BULVARI OLDU

Büyükşehir Belediye Meclisi Ulus Tarihi Kent Projesi Kapsamında yer alan Ankara’nın eski caddelerinden Benderesi Caddesi’nin adını, bölgenin tarihi dokusuna ve manevi yapısına uygun olarak “Hacı Bayram-ı Veli Bulvarı” olarak adlandırılması yönündeki Başkanlık Yazısı’nı oybirliği ile kabul etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!