Gülben Ergen'e şok ceza

Güncelleme Tarihi:

Gülben Ergene şok ceza
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2014 16:01

Haberin Devamı

Show TV'deki "Gülben" adlı kuşak programda Pau adlı Balkan müziği sanatçısının bonzai maddesini özendirici ifadaelerin yer aldığı, "Elimde patladı bonzai" adlı şarkıyı seslendirdiğini tespit eden Yeşilay, RTÜK'e 22 Ağustos'ta şikayette bulundu. Durumu derhal inceleyen RTÜK, şarkının özendirici olduğuna kanaat getirerek programı yayınlayan Show TV'ye 120 bin TL'lik ceza kesti.

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre Yeşilay, RTÜK'e gönderdiği şikayette, "Çocuklar ve gençler için çok büyük bir tehlike olan sentetik uyurucu bonzai maddesinin görüntüsü, kokucu ve kolay içimi nedeniyle, 'doğal bitki' algısı yaratarak çeşitli iletişim kanallarıyla promosyonu yapılmaktadır" ifadelerine yer verdi.

RTÜK İNCELEDİ
Bu şikayet üzerine Show TV'deki sözkonusu yayını inceleyen RTÜK uzmanları, rapor hazırladı. Pau'nun Türkçe şarkısının, "bonzai"yi teşvik ettiği tespitinin yapıldığı raporda, "Bir tür sentetik uyuşturucu maddesi olarak bilinen ve son dönemde belirli grup gneçler arasında kullanımı hızla yaygınlaşan ve de ölümlere neden olan madde, söylenen şarkının ana öznesi olarak göze çarpmaktadır. Eğlence başlığı altında ritmik melodilerle bestelenmiş şarkının özellikle gençlerin bilinç altına işleyerek özendirici olmasının tehlike arz erttiği düşünülmektedir" ifadelerine yer verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!