Bahçeli Ertuğrul Gazi'yi anma şenliklerine katıldı

Güncelleme Tarihi:

Bahçeli Ertuğrul Gaziyi anma şenliklerine katıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2014 16:01

Bilecik’in Söğüt ilçesinde bu yıl 733’üncüsü düzenlenen ve 3 gün sürecek olan 'Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri', 16 Türk büyüğünün büstlerinin de bulunduğu alanda gerçekleştirilen törenle başladı. Törene Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli de katıldı.

Haberin Devamı

Törene, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Vali Ahmet Hamdi Nayir, MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Söğüt Kaymakamı Mitat Gözen, Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. MHP Genel Başkanı Bahçeli, tören öncesinde Sögüt Belediyesi’ni ziyaret etti. Alandaki törende ilk olarak Atatürk Anıtı'na, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir ve Yörükler tarafından Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri Vakfı çelengi bırakıldı, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

BAHÇELİ BİLECİK'TE/FOTO GALERİ

VATANDAŞLARLA ÇAY İÇTİ

Bahçeli, babasıyla birlikte Yörük kıyafetiyle törene gelen 3 yaşındaki Ecrin Yetimoğlu’nu yanına oturtup su içirdi. Alandaki törenden sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve beraberindekiler Mehteran Bölüğü eşliğinde Ertuğrul Gazi Türbesi’ne kadar gerçekleştirilen Şenlik Yürüyüşü’ne katıldı. Yaklaşık 1 kilometre süren yürüyüş sonrasında Ertuğrul Gazi Türbesi’ni ziyaret eden Bahçeli ve vatandaşlar burada dua okudu. Bahçeli ziyaretin ardından vatandaşlarla birlikte çay içti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!