Dilenciye mendilciye 80 TL ceza

Güncelleme Tarihi:

Dilenciye mendilciye 80 TL ceza
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2014 01:29

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı genelgeyle, kırmızı ışıklarda mendil, çiçek, hediyelik eşya satan ve para dilenen kişilere 80 TL para cezası kesilecek.

Haberin Devamı

Ankara Hürriyet’in daha önce birçok kez gündeme getirdiği, özellikle trafik ışıklarında mendil, çiçek, hediyelik eşya satan veya dilenen şahıslara artık müsaade edilmeyecek.
Daha önce İstanbul Bahçelievler’de düğün konvoyunun önünü kesenlerin bahşiş için damadı öldürmesinin ardından harekete geçen Emniyet Genel Müdürlüğü, bu olayların önüne geçmek için genelge hazırladı. Artık düğün konvoyunun önünü kesen ya da ışıkta bekleyen araçlardan para talep eden şahıslara izin verilmeyecek ve emniyet güçleri vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye atan bu kişilere müdahale edip, para cezası uygulayacak.

ÇOCUKLARI KULLANMAK SUÇ

Genelgede; çocukları, beden veya ruh bakımından kendini idare edemeyecek durumda bulunan kimseleri dilencilikte araç olarak kullanmanın Türk Ceza Kanununda “suç” olarak nitelendirildiği kaydedilirken dilenciliğin ise Kabahatler Kanunu’nda “kabahat” olarak düzenlendiğine dikkat çekildi.

Haberin Devamı

15 YAŞINI DOLDURANA CEZA

Bu kapsamda şehir içinde kavşaklarda ve taşıt yollarında “trafiği tehlikeye düşürecek davranışlarda bulunan” ve 15 yaşını doldurmuş kişiler hakkında o yerde görevli trafik polislerince Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddesi gereğince 80 lira para cezası uygulanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!