Rheinhausen zehir deposunu istemiyor

Güncelleme Tarihi:

Rheinhausen zehir deposunu istemiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2014 12:00

Almanya’da Duisburg kentinin Rheinhausen semtinde bir firmanın zehirli madde stoklama deposu kurma planına semt sakinleri tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Depoya izin vermeyeceklerini belirten semt sakinleri birleşti ve insiyatif kurdu. Deponun kurulmasının planlandığı alana 150 metre uzağında bulunan Duisburg Alevi Toplumu, Friemersheim Protestan Kilisesi ve semt sakinleriyle birlikte yaptığı açıklamada çevre sakinleri için büyük tehlike oluşturduğunu ve buna müsaade etmeyeceklerini belirttiler.
Halk İnisiyatifi temsilcileri, Protestan Kilisesi Papazı Thomas Gregorius, Duisburg Alevi Toplumu Başkanı Fatma Yaşar, Am Stellwerk Restaurantlar sahibi Freddy Driesen, Helmut Aachterath ve Çevreci Ali Yaşar imza kampanyası başlattı. Papaz Gregorius, “Onlarca kamyon buraya her gün zehirli madde taşıyacak. Bu da büyük bir tehlike yaratmaktadır. Burada toplanan zehir ve kamyonların bölgeye girmesi hava kirliliğine sebep olacak. Zehirli maddelerin şehrimize toplanmasına karşıyız” dedi.
Fatma Yaşar da “Zehirli maddelerin derneğimize 150 metre uzakta toplanmasını kabul etmemiz mümkün değil. Çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın bu zehir solumasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!