Prof. Dr. Usta: Vücutlarında bomba taşıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Usta: Vücutlarında bomba taşıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2014 11:34

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Usta, sentetik uyuşturucu kullananların farkına varmadan vücutlarında bomba taşıdıklarını söyledi.

Haberin Devamı

AÜ Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Usta, doğada yetişen bonzainin (cannabinoit) son yıllarda naftalin türevi kimyasallarla birleştirildiğini belirterek, bu maddelerin esrar ve benzeri maddelerle karşılaştırıldığında, 100 kat daha zararlı maddeler haline getirildiğini belirtti.

Bu maddeleri kullananların farkına varmadan vücutlarında bomba taşıdıklarını söyleyen Prof. Dr. Usta, "Çünkü ne zaman ne yapacakları bilinmiyor. Biz bonzaiyi biliyoruz. Onlardan bazı yararlı şeyler yapmaya çalışıyoruz. Tıp olarak çalışıyoruz ancak bu yapay kimyasallarla birleşenlerin tam bir bomba etkisi var, çünkü içinde ne var bilmiyoruz. Bilim insanları çaresiz kalıyor. Çünkü değişen miktarlarda, yeni yeni kimyasallar işin içine giriyor. Bu kimyasalları tanımıyoruz. Dolayısıyla ölçemiyoruz, saptayamıyoruz. Saptadıklarımız var ancak her gün yeni sentetikler, yeni kimyasallar ekliyorlar" diye konuştu.

"Her seferinde daha zararlı türevleriyle karşımıza çıkıyor" diyen Prof. Dr Usta, şöyle devam etti:
"Vücudun tanımadığı kimyasallar ve her gün yeni değişik kimyasallar olduğu için birilerinin vücudunda 2 saat kalıyor, kimilerinde 30 saat kalıyor, ya da günlerce kalabiliyor. O sırada alkol ve başka ilaç kullanıyorlar. Çevresel faktörler nedeniyle başka olaylara maruz kaldıklarında bu bomba her an patlayabilir. Kullananlar vücutlarına bomba yerleştirdiklerini unutmamalı. Çok zararlı etkileri var. Vücut maddeyi atmaya çalışıyor, atana kadar zehir etkisi yapıyor. Şizofreniden tutun birçok psikolojik hastalıklara neden oluyor, kalp krizi geçirebilirsiniz, kalbinizde ritm bozukluğuna neden olabilir."

Bonzai kullanımının tıpta tedavisinin olmadığını kaydeden Prof. Dr. Coşkun Usta, insanların, ’mutluluk verir’, ’cinsel gücü artırır’ diye kandırıldığını söyledi.

Bonzai için ’bitkisel zararsızdır’ ifadesinin kullanıldığına dikkati çeken Prof. Dr. Usta, "Esrar ve morfin bitkiden elde edilmiyor mu, ama ne kadar zararlı oldukları ortada. Bitkisel zararsızdır sözüne kesinlikle inanmayın" dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!